Utnytte AI-verktøy for forbedret effektivitet og klientutdanning

Vi blir fortalt at AI vil revolusjonere enhver virksomhet, og selv om teknologien er relativt ny, er rådgivere klare for AI-kryptohandel? Både AI og kryptoinvestering krever læring og regulatorisk modenhet. Samtidig ser vi ikke mange verktøy klare til bruk i dag som vil plugges inn i en finansiell planleggers virksomhet. AI for kryptohandel til side, det er mange pragmatiske bruksområder for AI som rådgivere kan utnytte. Brian Boughner fra Fidusiær Allianse veileder rådgivere om hvordan du kommer i gang i dag.

Lynda Koster fra Growthential svarer på spørsmål om å komme i gang med AI i Spør en ekspert-delen.

*Vennligst vet at denne artikkelen er 100% menneskelig skrevet*

For omtrent et år siden oppdaget verden fenomenet ChatGPT og opplevde for første gang hva kunstig intelligens (AI) kunne gjøre. Mye har endret seg siden den gang, og veksten av AI utvides nå i en hastighet ingen kunne ha forestilt seg. På grunn av denne raske veksten, er det vanskelig å avgjøre hva som er ekte versus hype med all støyen som blir omtalt om AI.

Det er viktig å huske at vi bare er i akt 1 av AI-sagaen. Denne teknologien blir fortsatt oppdaget og utviklet. Akt 2 vil involvere AI som løser virkelige menneskelige problemer. Selv om vi bare er i Act 1, er det fortsatt noen nyttige ting AI kan gjøre for å hjelpe oss i vår rolle som finansielle rådgivere. Innholdsskaping og produktivitet er hovedfordelene ved at rådgivere bruker AI-verktøy.

Her er tre verktøy som jeg har brukt som rådgiver i firmaet mitt som har hjulpet meg med å spare tid og penger. Jeg mottar ingen økonomisk kompensasjon fra noen av disse løsningene. Du kan også se videoer om hvordan disse verktøyene fungerer aiadvisortools.com.

Mange har prøvd ChatGPT i hvert fall en gang. Det er en fin måte å begynne å samhandle med AI og lære hvordan man best kan bruke den. En av funksjonene deres hvis du abonnerer på deres 4.0-tjeneste er de tilpassede AI-assistentene. Du kan lage din egen assistent og trene dem på dine data, stil, preferanser osv. slik at utdataene blir skreddersydd til dine behov. Firmaet mitt lastet for eksempel opp vår overholdelseshåndbok og trente GPT-assistenten i alle våre overholdelsesprosedyrer, slik at rådgiverne våre nå har en ressurs for samsvarsspørsmål. Mulighetene er uendelige her, men husk at ChatGPT ikke er sikkert, så ikke last opp sensitiv informasjon.

AI genererte læringskurs

Som finansielle rådgivere er en stor del av våre oppgaver å utdanne våre kunder i økonomiske spørsmål. Dette krever selvfølgelig mye tid og krefter å gjøre effektivt. Hva om du enkelt kunne lage introduksjonskurs rundt relevante emner som investering, forsikring og pensjonering? Chat2course.com er et verktøy som bruker AI for å hjelpe deg med dette. Den har også fantastisk tilpasning der du kan spesifisere lengden og tonen på innholdet. Ved ganske enkelt å samhandle med spørsmålene deres kan du lage relevant pedagogisk innhold for målgruppen din.

AI-drevne Internett-søk

Dagene med internettsøk hvor du skriver inn det du leter etter i en boks og mottar en liste med lenker (hvorav halvparten er sponset) som du må sortere gjennom, er over. AI-assistert internettsøk er her og er en game changer. Perplexity.ai er et eksempel på dette hvor den ikke bare søker på internett etter svar på spørsmålet ditt, den gir deg det spesifikke svaret og gir deg også nettsidene den brukte for å gi det svaret. Du kan også bruke Microsofts Bing Copilot søkemotor på lignende måte.

AI forstyrrer kunnskapsbaserte bransjer, inkludert digitale eiendeler. Vi ser allerede fremveksten av en rekke AI-handelsverktøy, robo-rådgivere bygget for krypto og ChatGPT-drevet AI-kryptoanalyse. Som nevnt før er vi kun i 1. akt da disse verktøyene fortsatt er under utvikling. Din prioritet som rådgiver bør være å ganske enkelt sette av tid til å lære disse verktøyene.

Du kan enten omfavne denne revolusjonen eller late som at dette bare er en kortsiktig kjepphest som til slutt vil forsvinne. Hvis du velger å omfavne det, så begynn å bruke det. Begynn å tenke på brukstilfeller i praksisen din der AI kan hjelpe deg med å bli mer effektiv. Hvis det er datadrevet og repeterende, er det en god sjanse for at AI kan utføre den oppgaven. Bra eller dårlig, AI forsvinner ikke. Ved ganske enkelt å bruke de tre verktøyene i denne artikkelen, kan du ligge i forkant i denne nye verden av AI.

Spørsmål: Hvordan bør jeg komme i gang med Generativ AI?

EN: Det første trinnet i å ta i bruk generativ AI i praksisen din er å utdanne deg selv og teamet ditt om dets evner og begrensninger. Flere kurs tilgjengelig i dag dekker det grunnleggende. Introduksjonskurs kan bli funnet hos nettbaserte kursvareleverandører som Coursera, Udemy, LinkedIn Learning og på nettbaserte forretningskurs ved institusjoner som MIT, Kellogg School of Management og Cornell, for bare å nevne noen. Hvis du planlegger å eksperimentere med noen av de vanlige verktøyene for å starte, sørg for at du IKKE inkluderer personlig, klient, privat eller sensitiv data eller informasjon. Dette er viktig for nybegynnere når de øker læringen og begynner å forstå de riktige sikkerhetstiltakene som må være på plass.

Spørsmål: Hvordan kan jeg sikre nøyaktigheten til informasjon generert av AI-verktøy?

EN. Etter å ha fått en grunnleggende forståelse av generativ AI og begynt å eksperimentere med ulike verktøy, er det avgjørende å grundig faktasjekke det genererte innholdet. Vanlige generative AI-verktøy, selv om de er sofistikerte, kan fortsatt produsere unøyaktigheter og partisk informasjon. For å redusere dette, kryssreferanser AI-generert informasjon med din egen ekspertise innen finansiell rådgivning sammen med flere troverdige kilder. Husk at ansvaret for å sikre nøyaktigheten og integriteten til AI-generert innhold til syvende og sist ligger hos brukeren.

Spørsmål: Hvilke strategier kan jeg bruke for å integrere Generativ AI i min praksis for finansiell rådgivning?

EN: Innsikten gitt i artikkelen ovenfor tjener som et solid grunnlag for å forstå noen gode brukstilfeller for generativ AI. Med utgangspunkt i dette innebærer integreringen av generativ AI i en finansiell rådgivningspraksis en gjennomtenkt blanding av forståelse av verktøyene og evnene med forretningsinnsikt. Ettersom dette landskapet fortsetter å utvikle seg i et så raskt tempo, er det viktig å etablere en strategi- og styringsmodell som ikke bare er i tråd med deg og dine kunders forretningsmål, men også opererer innenfor rammene av relevante forskrifter og etiske retningslinjer. En slik modell bør inkludere regelmessig overvåking og evaluering av AI-verktøy for å sikre at de oppfyller målene dine og opprettholder samsvar. Implementering av et styringsrammeverk bidrar til en ansvarlig og strategisk bruk av AI, reduserer risikoer og potensielle utilsiktede konsekvenser. Med denne tilnærmingen kan du effektivt og etisk inkorporere AI i dine finansielle tjenester, og øke verdien for kundene dine samtidig som du opprettholder profesjonelle standarder.

Lynda Kostermedgründer og administrerende partner, Growthential

United States Commodity Futures Trading Commission advarte investorer om å bruke AI-handelsroboter for å “velge” den neste kryptovinneren.

AI og bitcoin – sterkere sammen? Fra økt utvikling til AI-avgifter i krypto, kan disse teknologiene fremme hverandres adopsjon.

Securities and Futures Commission of Hong Kong mottok den første spot bitcoin ETF-applikasjon innsendt av det kinesiske kapitalforvaltningsfirmaet Harvest Fund Management.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *