Topp 10 Bitcoin- og kryptofilmer for underholdning og utdanning


Vi har samlet en liste over ti filmer med Bitcoin (BTC) og/eller krypto-tema, og valgt ut de best rangerte fra IMDb, en videoinnholdsdatabase.

For både outsidere og innsidere blir verden av Bitcoin (BTC) og krypto ofte oppfattet som et vilt og underholdende sirkus. Den inneholder tusenvis av de merkeligste myntene, innflytelsesrike anonyme figurer som kan skryte av hundretusenvis av følgere på sosiale medier, svindlere, et eget vokabular, strenge dietter og en virkelig imponerende kampånd, spesielt når deres mynter eller tro blir angrepet.

Det er sannsynligvis vanskelig å finne en annen bransje med så mange potensielle historielinjer som kan tilpasses til filmer, og det finnes faktisk allerede mange.

I løpet av de 15 årene siden Bitcoins oppstart har en rekke spillefilmer og dokumentarer prydet skjermene. Ikke overraskende dreier de fleste av dem seg om svindel og andre forbrytelser, med bare noen få som tilbyr betydelig pedagogisk verdi. Mens dokumentarer fortsetter å dominere, kan samfunnets økende kjennskap til kryptovalutaer og andre digitale eiendeler føre til en økning i andelen spillefilmer av høyere kvalitet.

Spillefilmer

Kryptohoder

IMDb-poengsum: 7,5

Sjanger: Drama

Hvor å se: Prime Video

Utgitt i 2021, denne fartsfylte, harddrivende filmen forteller historien om en lokal surfer som snubler over ny finansteknologi og en medisinsk utvikling: kryptovaluta og cannabidiol. Ifølge regissøren, “Dette er en virkelig kryptohistorie, og noen av karakterene i filmen handler aktivt med krypto.”

“>

Mosquito: En knyttneve med Bitcoins

IMDb-score: 7,2

Sjanger: Komedie, Sci-Fi, Western

Hvor du kan se: Apple TV, Prime Video

Muligens den merkeligste på listen, denne 9 år gamle filmen er en unik blanding av komedie, sci-fi og western-sjangre, som blandingen kanskje allerede indikerer. Historien utspiller seg i 2084, en tid da Internetts digitale diktatur regjerer. Det er i denne dystopiske fremtiden at en tenåringsjente ved navn Mosquito uventet reiser tilbake i tid og møter Albert, en eksentrisk vitenskapsmann og oppfinneren av tidsmaskinen. Mosquito griper muligheten til å utfordre Internetts dominans. Og hvordan kan internett overleve uten sin opprinnelige valuta, BTC? Du trenger kanskje en knyttneve av dem.

“>

All-Time High

IMDb-score: 5,7

Sjanger: Komedie

Hvor å se: Netflix

ATH, eller all-time high, er en allment anerkjent forkortelse i BTC- og kryptoverdenen, og angir toppprisen en mynt noen gang har nådd – kanskje bare én gang og aldri besøkt på nytt. All-Time High, filmen, utfolder fortellingen om en bedrager som krysser veier med en kvinne på randen av betydelig rikdom på grunn av hennes kryptovalutainvesteringer. Nå sitter seeren i spenning og venter på klarhet om hvem som svindler hvem i denne historien.

“>

Krypto gutt

IMDb-score: 5,7

Sjanger: Drama

Hvor å se: Netflix

Bare nok en fortelling om lyssky kryptobedrifter eller kanskje en annen fortelling om familiedrama. Crypto Boy, som ble utgitt i 2023, dreier seg om en slitende 20 år gammel kurer som forlater familiebedriften i Amsterdam for å satse på en karriere i en tvilsom kryptostartup. Likevel vedvarer familiebåndene, og faren prøver å redde sønnen.

“>

Bitcoin Heist

IMDb-score: 5,7

Sjanger: Action, Komedie

Hvor å se: Prime Video

Nok en krim, denne gangen fra Asia, der The Ghost står som den mest ettersøkte kryptohackeren, med Interpol nå i nådeløs jakt. For å pågripe The Ghost setter en Interpol-agent sammen et team med hackere. Det dvelende spørsmålet: vil de lykkes med å fange sin unnvikende kollega?

“>

Dokumentarer

Line Goes Up – Problemet med NFT-er

IMDb-score: 8,7

Hvor du kan se: YouTube

Dette er en episode fra Folding Ideas-serien, som fikk nesten 14 millioner visninger på YouTube. Det presenteres som “en kritisk gjennomgang av kryptovalutaen og Web3-universet, som undersøker røttene og historien så langt.” Forfatterne tilbyr også verdifulle råd, og oppfordrer alle til å spørre Web3-prosjektpromotører om deres mål krever kjøp eller salg av digitale eiendeler for å oppnå deres uttalte formål.

“>

Penger med åpen kildekode

IMDb-poengsum: 8,6

Hvor å se: Tubi

I 2020 hadde en annen TV-serie premiere, bestående av 5 episoder som forteller historien om fremveksten av Dragonchain, et blokkjedeselskap inkubert av Disney, lansert i 2017, og utviklingen av kryptovaluta og blokkjedeteknologi. Ifølge skaperne, “menneskeheten står ved et veiskille, og fremtiden for penger, slik vi kjenner den, vil bli transformert av Blockchain og det nye verdifulle internett.”

“>

Dette er ikke økonomisk råd (aka The Meme Economy)

IMDb-poengsum: 7,9

Hvor du kan se: Apple TV, Google Play, Prime Video

Kanskje, tross alt, denne dokumentaren er finansiell rådgivning da den fungerer som en advarselsfortelling, og gir råd til forsiktighet i økonomiske beslutninger, spesielt i kryptoområdet. Filmen, som ble utgitt i fjor, sentrerer rundt The Dogecoin Millionaire, Glauber Contessoto, som investerte sparepengene sine i Shiba-Inu-tema dogecoin (DOGE) token, og oppnådde millionærstatus og deretter mistet nesten alt. Bare for å dobbeltsjekke, når det nå skrives, er DOGE ned 89 % fra det høyeste nivået i 2021.

“>

Livet på Bitcoin

IMDb-poengsum: 7,8

Hvor å se: Apple TV, Prime Video

Dette er en film fra 2014 som kretser rundt nygifte som bestemmer seg for å eksperimentere med om det er mulig å overleve ved å betale for varer og tjenester kun i BTC. Eksperimentet deres var opprinnelig planlagt i tre måneder. Gitt de betydelige endringene i Bitcoin-teknologi og BTC-adopsjon siden den gang, krever dokumentaren utvilsomt en oppfølger.

“>

Crypto Rush

IMDb-poengsum: 7,4

Hvor du kan se: Vimeo

Denne dokumentaren forsøker å belyse, på en enkel måte, essensen av “gullrushet i den digitale æra”. Det ser ut til at Crypto Rush også trenger en oppfølger, tatt i betraktning de betydelige endringene som har skjedd i bransjen siden dokumentarens utgivelse i 2020.

“>

Det er mange flere spillefilmer og dokumentarer om Bitcoin og krypto som ikke er inkludert i denne listen. Noen av dem ble utgitt i år, for eksempel Netflix-dokumentaren Bitconned (IMDb: 6.5), mens andre fortsatt er i produksjon (Searching for Satoshi, Black Bishop og Razzlekhan: The Infamous Crocodile of Wall Street). Når det er sagt, siden det ikke er noen kjedelig dag i Bitcoin og krypto, kan vi bare forvente at flere historier kommer til store og mindre skjermer.

Det er mange spillefilmer og dokumentarer om Bitcoin og krypto som ikke er inkludert i denne listen. Noen, som Netflix-dokumentaren Bitconned (IMDb: 6.5), ble utgitt i år, mens andre, som Searching for Satoshi, Black Bishop og Razzlekhan: The Infamous Crocodile of Wall Street, fortsatt er i produksjon. Gitt at det aldri er en kjedelig dag i verden av Bitcoin og krypto, kan vi forvente at flere historier kommer til både store og mindre skjermer.

“>

Mer fra Cybernews:

Hyundai Europe hevdet som siste løsepengeoffer for Black Basta

Apple-sjef Tim Cook ble ikke overbetalt, slår dommeren fast

Google AI nyeste chatbot «Gemini» står sentralt

Europa for å kriminalisere cyberblinkende, uønskede intime deepfakes

Datingapper driver ekteskapsbyråer ut av virksomheten i Japan

Abonner på vårt nyhetsbrev

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *