Slik selger du Bitcoin for kontanter: 5 måter å “utbetale” kryptovalutaen din

Bitcoin er en kryptovaluta som brukes som betalingsform for mange forskjellige ting. Imidlertid lurer du kanskje på hvordan du kan ta ut din bitcoin og gjøre den om til kalde harde kontanter.

Hvis du er en av dem som har kjøpt en betydelig mengde bitcoin og ønsker å vite hva alternativene dine for utbetaling kan være, vil denne artikkelen hjelpe deg med å veilede deg gjennom noen potensielle løsninger.

Vi vil diskutere fem måter å “utbetale” din bitcoin og bruke den på mer tradisjonelle metoder. For eksempel kan du bytte bitcoin for kontanter på de forskjellige børsene som lar brukere gjøre det eller selge det for penger på nettsteder som eBay eller Craigslist.

Du vil kanskje også prøve å utvinne bitcoins. Uansett hvilken metode du velger, er det noen grunnleggende konsepter om bitcoin-handel og salg som du bør vite først før du tar noen avgjørelser.

Trinn-for-trinn: Hvordan selge Bitcoin

  • Gå til Myntbase eller LocalBitcoins og kjøp så mye bitcoin du vil med USD fra din lokale fiat-lommebok.
  • Klikk “Selg” og velg bitcoin-lommebokadressen din fra LocalBitcoins eller Coinbase, hvor du vil sende BTC når du har utbetalt kryptobørskontoen din.
  • Ta ut penger fra din kryptovaluta-utvekslingskonto og send BTC-en til din lommebokadresse fra Coinbase eller LocalBitcoins, som vi nettopp opprettet ovenfor.
  • Selg din BTC på utvekslingsplattformen du bruker for øyeblikket, enten Binance, Bittrex eller Kucoin.
  • Klikk på markedet du vil selge din bitcoin på, for eksempel BTC-USDT eller ETH-BTC avhengig av hvilken type kryptovalutapar du selger på det tidspunktet.
  • Skriv inn mengden BTC du vil selge og velg “Selg” nederst på skjermen på Binance.
  • Logg inn på kontoen din og trekk ut tilsvarende beløp i kryptovalutaer du ønsker hvis det er mindre enn eller lik saldoen din i Coinbase (dette trinnet kan være forskjellig avhengig av lommeboken din).

Finn ut hvilken valuta du vil ta ut penger i

Dette er vanligvis valutaen du brukte til å kjøpe krypto. For eksempel, hvis du kjøpte Bitcoin (BTC) med USD, så selg BTC for USD. Hvis du vil ta ut penger i en annen valuta som Ethereum (ETH), finn en kryptovalutabørs som handler ETH og handle den der for den valutaen som ser bra ut den dagen.

Lag en kryptovalutakonto på en salgsplattform

Du kan bruke en plattform som Coinbase eller Binance. Med kontoen du opprettet, søk etter et marked for å kjøpe og selge bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), etc. Bruk pengene dine, kjøp mengden krypto du vil selge og overfør den til en personlig lommebok. For å finne ut hvor mye bitcoin eller annen kryptovaluta er verdt i amerikanske dollar, besøk CoinMarketCap.com.

Overfør myntene dine til plattformen

Du kan velge å overføre myntene fra utvekslingslommeboken din til en digital plattformlommebok på en online kryptomarkedsplass. Vær imidlertid sikker på at du bruker en anerkjent leverandør som ikke har problemer med sikkerhet eller sikkerhet for midler i sin besittelse. Dette er viktig fordi hvis noe skjer når du overfører myntene dine til lommeboken, vil du ha liten regress for gjenoppretting.

Opprett en salgsordre

Opprett en salgsordre på ditt valg av børs. Noen børser lar deg velge en grense eller markedspris, og noen vil angi salgskursen for deg. Bruk kontanter som et alternativ til PayPal hvis du selger bitcoin ansikt til ansikt eller via en annen person.

Direkte handler (person-til-person)

Selg bitcoins gjennom person-til-person handel. Denne prosessen fungerer bare når du har å gjøre med lokale handelsmenn i ditt område og kan være risikabelt hvis du ikke vet hvem du møter.

Paxful, LocalBitcoins og Lokal Monero er alle plattformer som lar deg kjøpe eller selge krypto direkte med folk i samfunnet ditt. For eksempel, på Paxful, kan du selge bitcoin (BTC) for kontanter ved å få noen til å sende deg en betaling gjennom Western Union (WU).

Online P2P-salg

Online P2P-salg er den enkleste måten å “utbetale” kryptovalutaen din. Ved å opprette en oppføring på en online markedsplass kan du selge varene dine i bytte mot kontanter.

Dette er den enkleste måten å “utbetale” kryptovalutaer fordi det ikke krever opplasting av ID eller ventedager før du mottar penger. Oppføringer er imidlertid ikke alltid gratis, og det kan være noen gebyrer når du selger visse valutaer som Bitcoin Cash.

Transaksjoner ansikt til ansikt

Transaksjonstjenester ansikt til ansikt som LocalBitcoins og Paxful er den enkleste måten å ta ut kryptovalutaen din for fysisk fiat-valuta. I tillegg kan du ha en personlig møte på din lokale kaffebar. Det er imidlertid noen ekstra forholdsregler og sikkerhetstrinn du må følge. Sikkerhet er alltid viktig i kryptovalutaer, så sørg for at du er klar over risikoene.

Beste måten å selge Bitcoin på i hvert land

Selg Bitcoins i USA

Hvis du bor i USA, CoinBase er den enkleste måten å selge Bitcoin for kontanter. CoinBase lar brukere kjøpe og selge Bitcoin online med et kredittkort eller via bankkontoen deres. Du kan til og med sette inn fiat-valuta på PayPal-kontoen din. Brukere som har brukt BitPanda tidligere vet at de tar store gebyrer ved kjøp og salg av Bitcoin, men CoinBase krever en mindre avgift.

Selg Bitcoins i Canada

Changelly er en av de mest populære plattformene for utveksling av kryptovalutaer. For å selge bitcoins i Canada, må du gjøre det gjennom dem. Det er enkelt og raskt, så hvis dette tilfeldigvis er første gang du selger bitcoin, kan du bruke tjenesten deres for sikkerhetsformål. Du kan også kjøpe bitcoins med kreditt- eller debetkort på nettsiden deres.

Coinmama er en annen utmerket nettplattform for å selge bitcoins i Canada for kontanter. De er kjent over hele verden på grunn av mangfoldet av kryptovalutaer du kan kjøpe med kreditt- eller debetkortet ditt, for eksempel BTC, BCH (Bitcoin Cash), DASH, ETH (Ethereum), etc.

Selg Bitcoins i Europa

Hvis du bor i Europa, BitPanda er sannsynligvis den enkleste måten å selge Bitcoin for kontanter. BitPanda lar brukere kjøpe og selge Bitcoin online med et kredittkort eller via bankkontoen deres. Du kan til og med sette inn fiat-valuta på PayPal-kontoen din.

Brukere som har brukt CoinBase tidligere vet at de tar store gebyrer når de kjøper og selger Bitcoin, men BitPanda krever en mindre avgift.

Selg Bitcoin i Storbritannia

Hvis du bor i Storbritannia, finder.com er et flott sted å selge Bitcoin for kontanter. Nettstedet har titusenvis av klassifiserte oppføringer, inkludert annonser for folk som er villige til å kjøpe eller selge digital valuta. Du kan også sjekke ut Craigslist og Facebook Marketplace hvis du vil ha flere forskjellige alternativer.

Selg Bitcoins i Australia

Hvis du bor i Australia, sjekk ut preev.com å selge Bitcoins for kontanter. Denne siden lar brukere fra hele verden, inkludert australiere, utføre transaksjoner på nettet gjennom bankoverføringer og lokale møter.

Selg Bitcoins over hele verden

Å selge bitcoins er hardt arbeid, og det tar tid. Heldigvis er det nå mange alternativer for de som ønsker å selge sine bitcoins trygt og praktisk. Du kan selge Bitcoins over hele verden ved å bruke ulike betalingsmetoder som bankoverføringer, kontantinnskudd eller PayPal på toppbørser, inkludert CoinMama, BitPanda, BitQuick og LocalBitcoins.

Selg Bitcoins for kontanter

Paxful er en peer-to-peer-markedsplass som lar enkeltpersoner trygt kjøpe, selge, sende og motta bitcoin ved å bruke kontantinnskudd eller PayPal som betalingsmåter. Siden har over 150 betalingsalternativer, så enhver landsspesifikk valuta er gyldig for å kjøpe bitcoins til en lav avgift.

Brukere kan plassere annonser med spesifikke betalings- eller fraktinstruksjoner, og interesserte kjøpere vil kontakte dem for å kjøpe bitcoins ved å bruke den annonserte betalingsmetoden. Siden gjør det enkelt for brukere å kjøpe bitcoin online fra lokale selgere raskt og trygt uten å måtte bruke en bankkonto.

Paxful har også en deponeringstjeneste som holder midler til transaksjonen er fullført, og pålitelige selgere kan få positive tilbakemeldinger for innsatsen deres.

LocalBitcoins

LocalBitcoins er en av de beste peer-to-peer-børsene som lar bitcoin-kjøpere og -selgere møtes lokalt eller bruke en online deponeringstjeneste. Lokale Bitcoins gjør det også mulig for brukere å kjøpe bitcoins ved hjelp av PayPal for en liten avgift.

Når transaksjonen er fullført, vil LocalBitcoins frigjøre midler til kjøperen eller selgeren, avhengig av hvem som startet overføringen først.

Alternativt kan kjøpere og selgere bruke en escrow-tjeneste som holder bitcoin til alle parter er fornøyd med eventuelle transaksjoner under handelen. Selgere bør være oppmerksomme på svindel som kan finne sted under personlige handler.

BitQuick

BitQuick er en peer-to-peer bitcoin-utveksling. BitQuick er veldig lik LocalBitcoins, men betjener flere land og tilbyr høyere kjøpsgrenser for mange av tjenestene sine. I tillegg, BitQuick tilbyr en escrow-tjeneste for Bitcoin-transaksjoner for tusenvis av amerikanske banker. Selv om de tar et gebyr på rundt ti prosent, er det en rask og praktisk prosess å bruke BitQuick.

Privat salg

Du kan finne noen på localbitcoins.com og bruk handelstjenesten til å foreta kjøpet eller salget ditt med kontanter i hånden av hensyn til personvernet, samtidig som du sikrer at alle parter unngår et svindelgebyr. Du avtaler en pris over telefon eller personlig og møter noen lokalt som betaler for det med ekte penger.

Bitcoin minibanker

En annen måte å selge bitcoins på er gjennom Bitcoin-minibanker i mange byer rundt om i verden. Imidlertid er dette alternativet kanskje ikke tilgjengelig i ditt område, så du må gjøre noen undersøkelser på nettet før du begynner.

Denne tjenesten lar brukere sette inn kontanter i en maskin og motta tilsvarende mengde bitcoin. Noen minibanker har daglige uttaksgrenser, mens andre krever bekreftelse fra et teammedlem av maskinens eiere.

Men siden minibanker har gebyrer på rundt ti prosent, brukes de vanligvis til å ta ut penger i stedet for å kjøpe bitcoins. Enheten lar deg konvertere bitcoins til kontanter på bare sekunder. De fungerer imidlertid bare hvis maskinen er satt opp med kontanter og den er innenfor ditt geografiske område.

Konklusjon

Hvis du er en nybegynner på kryptoscenen, kan det være vanskelig å vite hvilken metode som er best for å ta ut bitcoin. De fem metodene som diskuteres i dette blogginnlegget har alle sine fordeler og ulemper, men kan passe forskjellige mennesker bedre enn andre, avhengig av hva de ønsker med prosessen.

Hvis du må møtes for en ansikt-til-ansikt-transaksjon, bør du møte selgere på et offentlig sted. Du bør også unngå å bruke bankkontoer eller elektroniske lommebøker for å overføre penger og aldri avsløre personlig informasjon før sikre transaksjoner er fullført.

Kjøpere som leter etter raske kjøp uten å måtte etablere tillit hos selgeren, kan være lurt å vurdere deponeringstjenester for å være sikker på at betalingene går problemfritt.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *