Konferansen brakt til deg av en sørafrikansk township


Den 26. og 27. januar samlet afrikanske og internasjonale Bitcoin-entreprenører, lærere, utviklere og entusiaster seg i Cape Town, Sør-Afrika for Adopting Bitcoin-konferansen. Hvis noen få ord kunne oppsummere hendelsen, ville de være “menneskelig bevis på arbeid” i Bitcoin-sjargong eller rett og slett menneskelig energi.

Drevet av lidenskapen og troen på at Bitcoin er det eneste alternativet til det nåværende globale pengesystemet, kunne deltakerne teste noen reelle brukstilfeller, innovasjoner og utviklinger i rommet, alt styrt av Joe Nakamotos strålende introduksjoner og entusiasme.

Sør-Afrika har opplevd en dyp økonomisk og strukturell krise i flere år nå. Slutten på Apartheid brakte ikke den velstanden som de fleste forventet. Ifølge lokalbefolkningen er den nåværende regjeringen ikke bare korrupt, men også ineffektiv og først og fremst ute av stand til å lede landet. Det må finnes et alternativ, og her er det.

De parallelle institusjonene

Noen autonome organisasjoner, kjent som parallelle institusjoner, driver landet og dets infrastruktur. Støttet av millioner av medlemmer gjør de jobben som bør gjøres av regjeringen.

Politisk stemmer de ikke offisielt med NATO- eller BRICS-blokker, og representerer et håndgripelig alternativ til den globale geopolitiske maktstrukturen. Utfordringen til det sørafrikanske Bitcoin-samfunnet er å få disse parallelle institusjonene om bord og ta i bruk Bitcoin. Inntil det ikke er noen separasjon av penger fra staten, kan det ikke være sannferdig uavhengighet fra sentralbanker, sentrale institusjoner og til slutt fra sentralmaktene som styrer verden.

Ikke overraskende anerkjenner ikke regjeringen de parallelle institusjonene, så de kan stenge medlemmenes bankkontoer, stille dem til taushet og manipulere proaktive initiativer til deres fordel. Derfor blir det å ta i bruk åpen kildekode-protokoller som Bitcoin avgjørende, til og med avgjørende, for at disse administrasjonene skal overleve og trives.

Bitcoin Ekasi

Bitcoin Ekasi bil Sør-Afrika

Det er over 500 townships i Sør-Afrika, og noen opplever fortsatt strøm- og vannmangel. Bitcoin Ekasi – et zulu-ord for township – er den første ideelle organisasjonen som startet en sirkulær økonomi i townshipen Mossel Bay (Sørkapp). Her er det et dusin kjøpmenn som aksepterer Bitcoin, og lokalbefolkningen bruker den digitale valutaen til å kjøpe mat, sikkert, men også for å fylle på WiFi-tilkoblingen, mobilkortet og elektrisitetsbehovene.

Herman Vivier og hans kone var med å grunnlegge Surfer-Kids non-profit organisasjonen i 2010. De bygde deretter Bitcoin Ekasi rundt den i 2016, inspirert av El Zonte sirkulære økonomi i El Salvador, for å styrke de lokale barna ved å lære om Bitcoin og bruke økosystemet i deres daglige liv. Dette er den ideelle organisasjonen bak etableringen av Adopting Bitcoin i Cape Town, bokstavelig talt en Bitcoin-basert township er den grunnleggende strukturen som bidro til å forme konferansen.

Å ta i bruk Bitcoin

To dager med sjel og blod som pulserer, avslører og dykker ned i de nyeste prosjektene som vil definere fremtiden til Bitcoin i Afrika og det globale sør. I følge a Verdensbankens rapport, Bitcoin blir tatt i bruk raskt i Afrika, hvor bare 43 % av befolkningen sør for Sahara har tilgang til banksystemet eller mobile penger. Resten har ikke tilgang til andre penger enn kontanter og Bitcoin.

De som tror at Afrika ikke kan ta i bruk Bitcoin nok fordi Internett fortsatt er lite, bør være klar over de siste internettfrie innovasjonene brakt til oss av de inspirerende lokale gründerne som er kjent med de regionale ulempene og har jobbet med løsninger i årevis. Mange av dem deltok på konferansen som foredragsholdere eller workshopfasilitatorer, og her er noen høydepunkter fra de mest spennende prosjektene i Bitcoin-området, med noen av deres siste fremskritt lansert på konferansen.

De ideelle prosjektene

Non-profit-initiativer for å bringe Bitcoin til ubanker og underbanker sprer seg overalt på kontinentet. Bitcoin for rettferdighet var et av de første omfattende verktøyene som ble laget for å øke kunnskapen og forståelsen av Bitcoin-økosystemet blant de vanskeligstilte i Zimbabwe og Zambia.

Prosjektets grunnlegger, Anita Posch, har syv års erfaring med å utdanne folk om Bitcoin. På konferansen snakket hun om hvordan hun ble involvert i å bringe mer rettferdighet til det globale sør og bygde et fellesskap av bitcoinere i lokale økonomier.

Det endelige målet er å styrke millionene som er ekskludert av det nåværende pengesystemet på grunn av finansiell undertrykkelse, autoritært lederskap i deres land, eller fordi de er rammet av overdreven ødeleggende inflasjon.

Humphrey Simwinga og Emmanuel Mangalashi, som gjenspeiler hva Bitcoin Ekasi gjør i Mossel Bay, lanserte Bitcoin Victoria Falls i 2023 for å etablere en sirkulær økonomi i regionen, også i samarbeid med den mer erfarne Anita Poschs Bitcoin for Fairness.

Bitcoin Dada er et annet non-profit-prosjekt utviklet av kenyanske Lorraine Marcel for å styrke kvinner i Øst-Afrika. Det begynte å utvide seg med enkle jungeltelegrafer og en WhatsApp-gruppe som enhver kvinne kunne bli med for å søke hjelp. Det ble snart et instrument for selvbestemmelse og monetær uavhengighet gjennom Bitcoin.

Bitcoin Dada på Adopting Bitcoin Conference

En Bitcoin Exchange

Machankura er et populært afrikansk verktøy for å sende, motta og bruke bitcoin i dagligvarer og andre butikker. Grunnlagt av Kgothatso Ngako, lar den også brukere sende og motta bitcoin på et hvilket som helst telefonnummer uten å nødvendigvis bruke en smarttelefon eller Internett gjennom USSD-systemet (Unstructured Supplementary Service Data), en kommunikasjonsprotokoll som brukes av GSM-mobiltelefoner for å kommunisere med mobilen nettverksoperatørens datamaskiner.

For tiden bor i Ghana, Kenya, Malawi, Namibia, Nigeria, Sør-Afrika og Zambia, USSD-systemet vil tillate selskapet å utvide over hele kontinentet for å hjelpe spesielt de som ikke har enkel tilgang til en Internett-tilkobling. Under konferansen kunngjorde Kgothatso også etableringen av Bitcoin Java Cards, som gjør det mulig for telefoner å være selvforsynende maskinvarelommebøker. Java-kortene forventes å bli introdusert på markedet i løpet av noen uker.

Utvinning av Bitcoin i Afrika

Det er god plass for Bitcoin-gruvedrift og energisparing i Afrika. Jesse Pielke er en europeisk ekspert i energisektoren og har blitt Bitcoin-gruvekonsulent de siste årene for å synliggjøre mulighetene som oppstår med innovativ bruk av energikilder. Han bekrefter overbevisende at fremtiden til energiforsyningen er desentralisert og tar til orde for at det skal etableres mer hashrate i Afrika gjennom selskapet hans HashrateUp.

Abe Cambridge er en ren energi- og blokkjede-gründer som grunnla Sun Exchange i 2014 for å bringe en annen tilnærming til solenergifinansiering, ved å bruke Bitcoin for å løse energikrisen i Afrika. Tilnærmingen følger en enkel metode: investorer kjøper solceller gjennom et publikumssalg for å generere energi til skoler, bedrifter og lokalsamfunn. De vil da tjene inntekter ved å leie ut cellene til disse organisasjonene og institusjonene.

Peer-To-Peer

Rise and Rise of Africa Bitcoin

Ray Youssefs opptreden på scenen var like undergravende som forventet, med presentasjonen hans (bildet over) kalt «The Rise and Rise of Africa». Hans oppfordring til handling og engasjement gir gjenklang med millionene som ønsker å endre den globale status quo og tror det første skrittet er å skifte pengesystemet fra en Fiat-standard som styrker de 1 % som eier verdens rikdom til en Bitcoin-standard som kan drive resten av de 99 % ut av fattigdom eller overlevelsesstadiet.

Ifølge Ray er peer-to-peer måten å oppnå verdens rikdom på, og han har jobbet med mange prosjekter som sikter i den retningen. Ray grunnla Civkitet P2P elektronisk frimarked, og Ingenen super app og bitcoin-markedsplass som kan brukes av hvem som helst, hvor som helst og når som helst uten sensur for direkte økonomisk inkludering.

Bitcoin utdanning

Utdanning er alltid i forkant av bruken av ny teknologi, og Bitcoin er ikke annerledes. Kumi Nkansah er en populær radiokringkaster og digital markedsfører i Ghana. Han begynte å bruke sin popularitet til å pille nasjonen med oransje, fra å utdanne folk i gatene til å bringe Bitcoin-kunnskap til regjeringsrepresentanter sammen med teamet hans, Bitcoin Cowries.

Kumi fortalte meg at en av de viktigste hindringene for Bitcoin-adopsjon er at lokalbefolkningen tror det er en svindel på grunn av de mange uredelige aktivitetene utført av falske handelsmenn og investorer, spesielt i altcoin-området. Imidlertid vil de utallige initiativene som sprer seg over hele kontinentet bringe ny tillit til Bitcoin og heve dens status til et alternativt pålitelig pengesystem som vil hjelpe de vanskeligstilte.

Fedimint, introdusert og dypdykket i en workshop holdt av Renata Rodriguez og Leon Johnson, er et annet prosjekt som utvides i Afrika for å styrke samfunn gjennom forbundsapplikasjoner samtidig som individets personvern sikres. Disse Fedimint-forbundene er personlige banker som lar enkeltpersoner handle i BTC når som helst og hvor som helst globalt. Prosjektet er fortsatt i startfasen, men kan ha stor innvirkning på det globale sør ved å kombinere samfunnsdeltakelse, sikkerhet og personvern.

Et besøk i Townships

Konferansen ble fulgt av en to-dagers tur for å besøke Bitcoin Ekasi og Witsand, en annen landsby i Southern Cape hvor en sirkulær økonomi bygges raskt. Faktisk, med bare 500 fastboende BTC kart viser at denne kystlandsbyen har en av de høyeste, kanskje den høyeste, per-capita-adopsjonen av Bitcoin i verden.

Bitcoin Ekasis ideelle organisasjon samler barn som ønsker å lære eller øve seg på surfing i den vakre stranden ved Diaz. De samme barna som går på høyere skolegrader har sjansen til å lære om Bitcoin og få et Bitcoin-diplom, så noen av oss som var på Bitcoin Ekasi så et dusin barn bli undervist om penger og hvorfor Bitcoin er et viktig verktøy for deres fremtid og deres besparelser.

Barna ble deretter tipset med noen innsatser på Bolt-kortene sine og fortsatte å bruke bitcoins i den lokale dagligvarebutikken og kjøpte mat til seg selv eller familiene sine.

Det ser ut som det afrikanske kontinentet kan være i forkant av Bitcoin-innovasjon når det gjelder banebrytende prosjekter, men også foran resten av verden i forhold til innføringen av et nytt pengesystem. Dette vil bety at de rett og slett kan omgå bankinfrastrukturen som noen Bitcoinere ser på som grunnlaget for mange forseelser fra sentraliserte myndigheter og institusjoner.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *