Hvordan lagre kryptovaluta i 2024

Selskap Type lommebok Kjøpskostnad Incorporated Exchange Kompatibel maskinvare
Electrum Varmt Gratis Nei Ja
Exodus Varmt Gratis Ja Ja
Mycelium Varmt Gratis Ja Ja

Trinn for å lagre kryptovaluta i en papirlommebok

 • Trinn 1: Få tilgang til en datamaskin du er sikker på er fri for skadelig programvare. Hvis du har råd til det, skaff deg en ny personlig datamaskin for dette trinnet. Årsaken er at å generere papirlommeboklegitimasjon med en infisert datamaskin gjør lommeboken din sårbar og utrygg for krypto.
 • Trinn 2: Besøk et nettsted for generator for papirlommebøker. Disse gratis nettstedene kan hjelpe deg med å generere legitimasjonen du trenger, for eksempel private og offentlige nøkler, på sekunder.
 • Trinn 3: Generer en adresse. Velg antall adresser du vil generere og klikk “generer”. Noen nettsteder kan generere opptil 10 000 adresser samtidig.
 • Trinn 4: Skriv ut papirlommeboken. Siden du ønsker å bevare kryptoen din offline, er en vanlig metode å skrive ut lommeboken og brette den med kryptoadressen som vises utenfor mens den private nøkkelen er i den indre klaffen. Dette vil gjøre det vanskeligere for noen å se din private nøkkel på et øyeblikk.
 • Trinn 5: Send krypto til papirlommeboken din. Etter at du har sendt krypto, oppbevar lommeboken på et sikkert sted, vekk fra potensielt skadelige elementer som fuktighet og varme. Siden krypto er virtuelt, kan du sende krypto til hvilken som helst lommebok, enten papir, digital eller fysisk, så lenge du har en adresse å bruke.

Hva du trenger for å åpne en kryptovalutakonto

Å åpne en kryptovalutakonto er raskt hvis du har de nødvendige detaljene. Noen få lommebøker lar deg til og med åpne flere brukerkontoer på samme lommebok. Husk at du må oppgi de nødvendige KYC-detaljene; disse detaljene hjelper børser og lommebøker med å holde hvitvasking og annen økonomisk kriminalitet i sjakk.

Undersøk kryptovalutakontoen

Å kjøre bakgrunnssjekker før du registrerer deg med en børs/lommebok er avgjørende. Disse sjekkene sparer deg for mye hodepine og hindrer deg i å falle i hendene på svindlere som utgir seg for å være legitime bedriftseiere. Det første stedet å lete er selskapets nettside. Det er flere spørsmål å stille, inkludert:

 • Ser nettsiden mistenkelig ut?
 • Stemmer URL-en med selskapets navn?
 • Hvem driver børsen?

Selv om mange ting er anonyme i kryptoområdet, er det sjelden eiere av lommebøker/selskaper er det. Hvis du er fornøyd med selskapets nettsteds autentisitet, gå til sosiale medier for å sjekke ut dets offisielle sosiale mediehåndtak. Vær også oppmerksom på eventuelle røde flagg og lytt til hva andre mennesker sier om selskapet. Er det mange som sier at det er ineffektivt?

Melde deg på

For å bruke en kryptovaluta-lommebok/-børs for første gang, må du registrere deg med noen detaljer og dokumenter for å gi børsen litt bakgrunnsinformasjon om deg. Her er informasjonen de fleste utvekslinger krever:

 • Navn
 • Fødselsdato
 • Epostadresse
 • Telefonnummer
 • Hjemmeadresse
 • Personnummer
 • Førerkort eller pass

Forstå det grunnleggende

Siden kryptovaluta er penger, må det holdes trygt: unna hackere, svindlere og andre dårlige aktører. Hvis disse personene får tak i kryptoen din, kan de sende den til en annen lommebok eller selge den for penger, og du står uten noe. Når du velger et lagringsalternativ for kryptolommebok, bør du vurdere en med et sikkerhetssystem som gjør det vanskelig for noen å hacke lommeboken din og stjele eiendelene dine.

Det er forskjellige typer sikre lommebokalternativer du kan bruke, inkludert kryptobørser, kjølelagerlommebøker, papirlommebøker og varme kryptolommebøker. Hvis du vil ha raskere tilgang til kryptovalutaen din, velg enten en kryptobørs eller hot kryptolommebok. Hvis du ønsker å fokusere mer på sikkerhet og lagring av kryptovaluta offline, er kjølelagring eller papirlommebøker ideelle alternativer.

Utveksling av kryptovaluta

En kryptobørs er en applikasjon som lar deg få tilgang til krypto og utføre kryptorelaterte transaksjoner. De fleste lommebøker er gratis å laste ned, men innebærer et transaksjonsgebyr for å sende eller selge kryptovaluta. Coinbase, Binance og Kraken er alle populære eksempler på kryptovalutautvekslinger.

Lommebok for kjølelager

En kjølelagerlommebok er en type lommebok som ikke er koblet til internett. Med denne typen lommebøker er kryptovalutaen din trygg mot hackere, så disse er ideelle for lagring av store mengder kryptovaluta. Mange brukere går for Trezor og Ledger.

Hot Crypto Wallet

I motsetning til en kald lommebok, er en varm kryptolommebok koblet til internett. Det betyr at du trenger en internettforbindelse for å få tilgang til kryptografen din. Selv om disse lommebøkene er mer utsatt for hacks, gjør de oftere tilgang til kryptografen din for transaksjoner. Tallrike hot crypto lommebøker er tilgjengelige på markedet i dag, men Guarda og Mycelium er gode valg basert på sikkerhet.

Papirlommebøker

Selv om papirlommebøker nå fases ut, er de fortsatt praktiske for lagring av kryptovalutaer. En typisk papirlommebok inneholder dine private nøkler og adressen din trykt på den. Papirlommebøker er relativt trygge, men hvis papiret blir stjålet eller blir borte, kan tyven lett lese nøklene dine og ta kryptoen din, eller du mister kryptoen for alltid.

Kjenn risikoene

Ingen lagringsmetode for kryptovaluta er 100 % sikker, selv med de ulike sikkerhetstiltakene.

Risikoer ved å lagre kryptovaluta i en børs

Å lagre krypto på en børs blir ofte sett på som den enkleste måten å beholde den på, men du kan også raskt miste den til hackere. Hvis utvekslingen din blir angrepet, kan du miste kryptoen din permanent, selv om passordene og private nøklene dine er trygge.

Risikoer ved en kjøleboks

Vanligvis er kjølelagring den sikreste måten å oppbevare kryptoen din unna online hacks og sikkerhetsbrudd. Men du kan også miste kryptoen din, spesielt hvis du mister enheten eller den blir stjålet. Videre kan vann- eller brannskader permanent føre til at kryptografen din går ned i avløpet, spesielt hvis du ikke har sikkerhetskopiert frøfrasen.

Risikoer ved en varm kryptolommebok

Hot krypto-lommebøker utgjør nesten samme risiko som å lagre krypto på børser. Imidlertid er de relativt tryggere. Hvis enheten din blir hacket eller du ved et uhell installerer skadelig programvare, kan lommeboken din bli fullstendig tappet.

Risikoer ved en papirlommebok

Papirlommeboken din er svært sårbar for fysisk skade eller slitasje. Disse lommebøkene er ganske rimelige, men de er et lett bytte for angripere. Angriperen trenger bare å få tak i papiret for å rane deg. Så selv om du har kopier av papirlommeboken, hjelper det lite siden de private nøklene dine er på alle kopier du skriver ut eller oppbevarer i enhetens lagring som en myk kopi.

Faktorer å vurdere når du åpner en kryptovalutakonto

Sikkerhet: Se gjennom sikkerhetsfunksjonene til en børs før du setter opp en konto. Vi anbefaler at du velger en som tilbyr tofaktorautentisering eller et ekstra sikkerhetstiltak til den vanlige passordfunksjonen.

Avgifter: Mange børser krever en liten avgift for å sende, selge eller kjøpe kryptovalutaer. Hvis du ønsker å handle kryptovaluta ofte, er det beste alternativet ditt å gå med en børs med moderat lave avgifter for å spare deg for ekstra penger brukt på kostnader.

Antall og kvalitet på støttede kryptovalutaer for handel med opsjoner: Hvis målet ditt er å handle en rekke kryptoaktiva, må du velge en børs som tilbyr mer enn bare BTC og Ethereum (ETH).

Oppbevaring og oppbevaring: Å bruke et lagringsalternativ som en hot crypto-lommebok er bedre hvis du ikke er for flink til å holde passord og passordfraser. Disse alternativene holder kryptoen din for deg og kan hjelpe deg med å gjenopprette passordet ditt hvis du glemmer det.

Kundeservice: Selv om mange sentraler har et kundesenter eller en e-post for å nå dem i tilfelle problemer, er det å foretrekke å velge en med et live chat-alternativ. De har raskere svartider og kan være praktiske for lommebokrelaterte nødsituasjoner.

Vanlige spørsmål

Hvordan lagrer du store mengder kryptovaluta?

Du kan lagre store mengder kryptovalutaer ved hvilken som helst lagringsmetode, men å lagre dem i kalde lommebøker er best. Kalde lommebøker er det sikreste alternativet og kan lagre en hvilken som helst mengde kryptovalutaer i lang tid.

Kan du lagre kryptovaluta offline?

Du kan lagre kryptovaluta online så vel som offline. Frakoblet lagringsalternativer inkluderer kjølelagerlommebøker og papirlommebøker. I disse dager bruker folk sjelden papirlommebøker. Du bør få en solid, sikker kald lommebok for å holde kryptoen din offline.

Er utveksling av kryptovaluta trygge?

Utveksling av kryptovaluta er ikke helt trygg. En børs kan lett bli hacket, og lommeboken din kan være en del av de uheldige som rammes. Du bør lagre krypto på børser for det meste hvis du gjør mange kryptotransaksjoner eller handler krypto.

Kan du lagre flere kryptovalutaer i én lommebok?

Ja, du kan lagre flere kryptovalutaer i én lommebok. Mange kryptovaluta-lommebøker og -børser lager automatisk separate lommebøker for så mange kryptovalutaer som de støtter. I noen få tilfeller må du manuelt legge til en ny lommebok for den nye kryptoen du vil lagre. Den beste lommeboken for å lagre all kryptovaluta vil være en kald, bærbar og sikker en.

Hva er de forskjellige typene kryptovalutautvekslinger?

Sentralisert

En sentralisert børs er en handelsplattform for kryptovaluta hvor du kjøper, selger og overfører krypto ved hjelp av en mellommann (børsen). Disse børsene hjelper deg med kryptotransaksjoner mot et gebyr; Imidlertid kan kryptovalutaen din bli brukt av børsen til personlig bruk, som er det som skjedde med FTX. For å få tilgang til en konto med en sentralisert utveksling via nettet, trenger du et passord eller en PIN-kode de fleste ganger. Med apper kan du åpne kontoen din regelmessig med liten eller ingen sikkerhet.

Desentralisert

Desentraliserte utvekslinger (DEX) er opprettet for å eliminere kontrollen og behovet for en mellomenhet. I stedet kjører de på smarte kontrakter og holder ikke kryptoen din for deg. Med DEX-er kan ikke børsen få tilgang til kryptografen din og misbruke den. For å bruke disse typene børser, må du holde kryptoen din separat i en annen lommebok og koble den til den desentraliserte børsen (DEX) når du ønsker å handle. Når du er ferdig, koble umiddelbart lommeboken fra nettstedet av sikkerhetsgrunner. Selv om desentraliserte utvekslinger er vanskeligere å bruke, er de mer private og kan hjelpe deg med å handle anonymt, siden de ikke krever KYC.

Hybrider

En hybrid børs kombinerer funksjonene til både sentraliserte og desentraliserte børser ved å tillate deg å utføre transaksjoner med høyt volum. Noen hybridbørser krever imidlertid KYC for store transaksjoner. Med denne typen utvekslinger kan du være sikker på raskere transaksjoner, ettersom brukere matches med hverandre på en desentralisert database.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *