Hva er Bitcoin Cash? | Innebygd

Bitcoin Cash (BCH) er en kryptovaluta altcoin designet for å være et raskere, mer kostnadseffektivt alternativ til Bitcoin og en løsning på den opprinnelige plattformens skalerbarhetsproblemer. Det fungerer som et peer-to-peer elektronisk kontantsystem utviklet for raskt å verifisere mikrobetalinger med høy kapasitet med personvern.

Som andre desentraliserte finansieringsløsninger, opererer Bitcoin Cash på en blokkjede, noe som gjør tillatelsesløse transaksjoner mulig via offentlig hovedbok uten hjelp fra en sentralisert tredjepartsenhet, for eksempel en bank eller regjering.

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash er en kryptovaluta altcoin skapt fra en splittelse i Bitcoins blokkjedenettverk i 2017. Med større blokkstørrelser og lavere transaksjonsgebyrer er Bitcoin-alternativet designet for å være raskere og billigere.

Opprinnelsen til Bitcoin Cash

Bitcoin Cash ble dannet ved blokk 478558 av Bitcoin blockchain, hvor den delte seg i to separate nettverk under en hard fork i 2017. (En hard fork beskriver når en kryptovaluta og blokkjedeprotokollen deler seg i to, og krever at alle brukere og validatorer oppgraderer til siste protokollversjon Dette skjer når utviklere og fellesskapene som støtter et digitalt token ikke kan bli enige om den styrende programvaren og fremtiden til et prosjekt.)

Når det gjelder BCH, delte leirene seg over et behov for nettverkshastighet.

“Ideen var å ha en større blokkstørrelse for å muliggjøre flere transaksjoner i en blokk, noe som ville bety at du ikke ville ha nettverket tilstoppet og transaksjoner som ventet på at neste blokk skulle utvinnes,” sa Stefan Rust, grunnlegger og administrerende direktør ved Truflation, en blokkjedebasert indeks som samler inflasjonsrater for digitale og fiat-valutaer. “Det var svært kontroversielt, siden det krevde gruvearbeidere å ta i bruk en programvareoppgradering.”

Bitcoin Cash tilbød en løsning ved å øke blokkstørrelsen fra 1 megabyte – størrelsen som fortsatt er i bruk av Bitcoin – til 8 megabyte. Nå hele 32 megabyte, økte denne overgangen effektivt antall transaksjoner behandlet per blokk.

“Bitcoin Cash løste en av de største plagene – transaksjonshastigheten.”

Uenige leire tok til orde for ulike skaleringsløsninger. De ønsket enten å holde blokkene små, installere lagrings- og overføringsløsninger som Blockstream i stedet, eller samle transaksjoner på sidekjeder utenfor hovednettet ved å bruke Lightning Network.

“Begrunnelsen var veldig klar og ga mye mening,” sa David Kemmerer, medgründer og administrerende direktør i CoinLedger, en skatteprogramvare laget for kryptobrukere. “Bitcoin Cash løste en av de største plagene – transaksjonshastigheten.”

I dag tar en enkelt Bitcoin-transaksjon omtrent 10 til 30 minutter. Men i 2017 kan den samme transaksjonen ta opptil flere dager – i løpet av denne tiden kan markedet svinge radikalt.

“Totalt sett er Bitcoin Cash designet for å være et praktisk og tilgjengelig alternativ til tradisjonell fiat-valuta, og gir mer nytte og fleksibilitet for daglige utgifter,” sa Kemmerer.

I sin siste harde gaffel i mai 2023 introduserte BCH-nettverket CashTokens, tokens bygget på Bitcoin Cash som ligner Ethereums ERC-20-tokens (og Bitcoins BRC-20-tokens). CashTokens muliggjør smarte kontrakter på nettverket, og lar utviklere bygge desentraliserte applikasjoner (dApps) direkte på BCH-blokkjeden. Disse oppgraderingene ble implementert for å legge til ekstra skalerbarhet, sikkerhet og peer-to-peer betalingsmuligheter til nettverket.

Mer om BitcoinHvem startet Bitcoin?

Hva brukes Bitcoin Cash til?

Bitcoin Cash er ideell for daglig bruk. Dens fremtredende funksjon er dens store blokkstørrelse, som gir lavere transaksjonsgebyrer – så lave som én krone – og raske verifiseringstider

Brukes for Bitcoin Cash

 • Hverdagsutgifter
 • Nettbaserte mikrotransaksjoner
 • Lagre verdi
 • Bytt med andre digitale og fiat-valutaer
 • For markedsspekulasjoner
 • Å gjøre returer
 • Internasjonale betalinger
 • Personvernforbedring

Dette bygger inn en type verktøy som er uvanlig i krypto. Altcoins gjennomførbarhet gjør det mulig for brukere å inkorporere fintech i sine virkelige kjøpsvaner, som små handlevogner mens de handler på nett eller gir innholdsskapere tips for tjenestene deres.

“Bitcoin Cash brukes som en form for digital valuta for å gjøre transaksjoner og lagre verdier,” sa Alex Faliushin, medgründer og administrerende direktør ved kryptoutlånsplattformen CoinLoan.

Peer-to-peer-tokenet brukes ofte til å bytte mot andre kryptovalutaer eller fiat-valutaer, sa Faliushin, eller for spekulasjoner og avkastning.

“Det er et finansielt instrument,” sa han. “Folk liker å spekulere på forskjellige finansmarkeder og eiendeler.”

I tillegg gjør den samme egenskapen den ideell for internasjonal handel (hvis kryptobruk ikke allerede er forbudt, selvfølgelig).

Krypto-brukere som ønsker mer konfidensialitet for deres nettaktivitet – enten det er for personlig beskyttelse eller forretningsformål – kan også vurdere Bitcoin Cash. Protokollen støtter visse personvernforbedrende applikasjoner som CashShuffle, en myntblandingstjeneste og CashFusion, en personvernprotokoll bygget spesielt for Bitcoin Cash som skjuler brukerinformasjon fra kjedeanalyseselskaper.

Finn ut hvem som ansetter Chicago.

Se alt Finansiere jobber i Chicago

Hvordan fungerer Bitcoin Cash?

Som sin forgjenger, kjører Bitcoin Cash på en åpen kildekode, proof-of-work-protokoll som opererer på et distribuert nettverk av blockchain-noder, eller modererende servere.

Bevis på arbeid er en av flere konsensusmekanismer, som er algoritmer som synkroniserer et nettverk til enighet ved å opprettholde et enkelt datasett.

I denne typen system verifiseres transaksjoner ved å løse komplekse, kryptografiske bevis som krever en betydelig mengde beregningsinnsats. Validering utføres av et nettverk av datarigger, kjent som gruvearbeidere, som samtidig verifiserer transaksjoner, legger til blokker til blokkjeden og genererer nye mynter for sirkulasjon.

Bitcoin Cashs største fordel – dens 32 megabyte blokkstørrelse – kan behandle 100 transaksjoner per sekund kontra Bitcoins syv transaksjoner per sekund, ifølge Bitpay. På den annen side, en rikelig blokkstørrelse oversettes til en betydelig blokkjede som kan bli vanskelig for brukere å laste ned en kopi. Bortsett fra lagrings- og revisjonskostnader, kan færre øyne på den offentlige hovedboken tolkes som en svakhet i plattformens sikkerhet. Færre blokker betyr også mindre gruvekraft, noe som gir en svakere verifiseringsprosess sammenlignet med Bitcoin.

Videre matcher Bitcoin Cash Bitcoins harde faste forsyning. Ved å maksimere sine totale mulige eiendeler til 21 millioner mynter, blir knapphet skrevet inn i koden, som til slutt driver tokenens markedsverdi.

Mer om BitcoinHva er en Bitcoin-minibank?

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

“Bitcoin har fått mer popularitet som en verdibutikk – tenk gull – mens Bitcoin Cash gjør transaksjoner raskere og billigere, som kontanter,” sa William Zielke, chief revenue officer og chief marketing officer hos kryptobetalingstjenesteleverandøren Bitpay.

Når det gjelder betalingstransaksjoner og volum, har Bitcoin Cash vært “mindre vellykket enn sin mer kjente motpart,” la han til.

Fra juni 2023 er BTC verdsatt til rundt $30 195, mens BCH er verdsatt til rundt $222.

Her er en nærmere titt på hvordan disse to kryptoplattformene sammenligner og kontrasterer fra hverandre.

 • Begge er desentraliserte, digitale kryptovalutaer som fungerer som globale betalingsnettverk.
 • Hver av dem opererer på en peer-to-peer, tillatelsesfri blokkjede.
 • De kjører på bevis-av-arbeid konsensusmekanismer.
 • På begge systemene konkurrerer gruvearbeidere om å løse komplekse matematiske gåter for å legge til blokker.
 • Bitcoin og Bitcoin Cash har hver en total forsyningsgrense på 21 millioner mynter, noe som skaper en parallell i deres tilbud-og-etterspørselsmarkedsdynamikk.
 • BCH kan skryte av 32 megabyte til Bitcoins 1 megabyte i blokkstørrelse.
 • Bitcoin Cash behandler 100 transaksjoner per sekund til Bitcoins syv transaksjoner per sekund.
 • Transaksjonsgebyrer koster konsekvent under én krone på Bitcoin Cash, mens gebyrene varierer mellom $1 og $5 per transaksjon på Bitcoin, ifølge Nasdaq.
 • Færre blokker betyr mindre gruvekraft og et svakere verifiseringssystem for Bitcoin Cash, sammenlignet med Bitcoin.

Hvordan kjøpe Bitcoin Cash

BCH kan kjøpes på kryptovalutabørser, der brukere bare må opprette en konto basert på plattformen de bruker, og vil kunne kjøpe BCH ved å bruke fiat-penger eller ved å bytte en annen form for krypto.

BCH kan også kjøpes eller selges ved bruk av peer-to-peer-tjenester. Hvis du ikke kjøper direkte fra en venn eller kjent kontakt, kan noen tjenester koble deg til andre brukere som også ønsker å kjøpe eller selge, hvor du kan se forespørsler vanligvis i form av annonser i et online markedsplassoppsett.

Når den er kjøpt, kan BCH lagres og hentes ved hjelp av en kryptolommebok.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *