Cryptocurrency Futures definert og hvordan de fungerer på børser

Bitcoin Futures ETH Futures
Kontraktsenhet 5 bitcoin (som definert av CME CF Bitcoin Reference Rate) 50 eter (som definert av CME CF Ether Reference Rate)
Pristilbud USD USD
Åpningstider søndag til fredag
17.00 til 16.00 CT
søndag til fredag
17.00 til 16.00 CT
Produktkode BTC ETH
Marginkrav 50 % kontant av kontraktsbeløpet 60 % kontant av kontraktsbeløpet
Listede kontrakter Kontrakter oppført for seks påfølgende måneder og ytterligere to desember Kontrakter oppført for seks påfølgende måneder og ytterligere to desember
Oppgjørsmetode Økonomisk avgjort Økonomisk avgjort

De første Bitcoin-futureskontraktene ble notert på Chicago Board Options Exchange (CBOE) i begynnelsen av desember 2017, men avviklet dem snart. CME introduserte også Bitcoin-futures-kontrakter i desember 2017. Kontraktene handles på Globex elektroniske handelsplattform og gjøres opp i kontanter. Bitcoin og Ether futures er basert på CME CF Bitcoin Reference Rate og CME CF Ether Reference Rate.

Handel på regulerte vs. uregulerte børser

Regulerte børser

Tenk på følgende eksempel for en CME Group Bitcoin-futureskontrakt. Anta at en investor kjøper to Bitcoin-futureskontrakter på til sammen 10 bitcoin. Prisen på en enkelt bitcoin da futureskontrakten ble kjøpt var $5 000 hver, totalt $50 000 for begge futureskontraktene.

Marginkravet for handel med Bitcoin futures på CME er 50 % av kontraktsbeløpet, noe som betyr at du må sette inn $25 000 som margin. Du kan finansiere resten av kontraktskjøpet ved å bruke gearing.

Kontraktens verdi varierer basert på den underliggende eiendelens pris (dvs. Bitcoin). CME bruker Bitcoin Reference Rate, som er den volumveide gjennomsnittsprisen for Bitcoin hentet fra flere børser og beregnes daglig mellom 15.00 og 16.00 London-tid.

For å handle futures, må du ha en konto hos en registrert futures-kommisjonsforhandler eller introduserende megler.

Avhengig av Bitcoins prissvingninger, kan du enten holde på futureskontraktene eller selge dem til en annen part. På slutten av kontraktens varighet har du muligheten til å rulle dem over til nye eller la dem utløpe og kreve inn kontantoppgjøret.

Trinnene for å utføre handel med Bitcoin-futures er de samme som for en vanlig futureskontrakt. Du begynner med å opprette en konto hos meglerhuset eller børsen der du planlegger å handle. Når kontoen din er godkjent, trenger du en ny godkjenning fra handelstjenesteleverandøren for å starte futures-handel. Generelt er sistnevnte godkjenning en funksjon av finansieringsbehov og kontohavers erfaring med derivathandel.

De samme kriteriene spiller også en viktig rolle i å bestemme innflytelse og marginbeløp for handelen din. Futures trading gjør mye bruk av innflytelse for å utføre handler. Offentlige etater regulerer det maksimale giringsbeløpet som er tillatt på regulerte børser og handelsplasser.

Uregulerte børser

Historien er en annen ved uregulerte børser. De har friheten til å tillate overdreven risikotaking for sine handler. For eksempel tilbød Binance en innflytelse på opptil 125 ganger handelsbeløpet da de lanserte futures-handel på plattformen sin i 2019. Dette tallet ble revidert til 20 ganger handelsbeløpet i juli 2021.

Husk at høyere innflytelse gir mer volatilitet for handelen din. Dermed blir løftet om høy fortjeneste oppveid av risikoen for å tape betydelige mengder penger.

Beløpet du kan handle avhenger av marginbeløpet som er tilgjengelig for deg. Margin er minimumssikkerheten du må ha på kontoen din for å utføre handler. Jo høyere handelsbeløp, desto større marginbeløp kreves av megleren eller børsen for å fullføre handelen.

Bitcoins risikable og flyktige natur betyr at marginbeløpene som kreves for å handle futures, generelt er høyere enn for andre varer og eiendeler.

Børsen krever en margin på 50 % for Bitcoin og 60 % for handel med Ether-futures. Meglerhus tilbyr futuresprodukter fra mange selskaper, men kan ha ulike marginkrav utover beløpet leverandøren krever.

For eksempel har CME et basismarginkrav for Bitcoin-futures; meglerhus som TD Ameritrade, som tilbyr CME Bitcoin futures trading som en del av produktpakken deres, kan sette marginsatser på toppen av basiskursen satt av børsen.

Populære børser for futures på kryptovaluta

I følge data fra kryptodataamineringssiden CoinGecko var de mest fremtredende handelsplattformene for kryptoderivater den 19. januar 2024:

  • Binance: Verdens største kryptovalutabørs etter handelsvolum sto også for 29,44 milliarder dollar av det totale handelsvolumet i Bitcoin perpetuals og futures.
  • Deepcoin: En innovativ børs som først ble med i topp tre på denne CoinGecko-listen i 2023. Den hadde et handelsvolum på 2,56 milliarder dollar 19. januar 2024.
  • ByBit: Selv om det kanskje ikke er like kjent som Binance for amerikanske publikummere, rangerer ByBit blant verdens største kryptovalutabørser. Den hadde et handelsvolum på 2,75 milliarder dollar 19. januar 2024. På grunn av regulatoriske overholdelsesårsaker er ByBit ikke tilgjengelig for amerikanske kunder.
  • OKX: OKX tilbyr 424 handelspar i evigheter og futures. Handelsvolumet var 10,11 milliarder dollar 19. januar 2024.
  • Bitget: Bitget ble også etablert som en derivatbørs i utgangspunktet, og har 215 kryptovalutapar for handel, inkludert evigheter og futures. Handelsvolumet 19. januar 2024 var 8,43 milliarder dollar.

Du kan også få eksponering for cryptocurrency-futures ved å handle cryptocurrency-ETFer. Det er flere Bitcoin ETFer som er knyttet til Bitcoin-futures.

Fordeler med futures-handel med kryptovaluta

Den største fordelen med handel med Bitcoin-futureskontrakter er at de tilbyr regulert eksponering mot kryptovalutaer. Det er et viktig poeng i et volatilt økosystem med ville prissvingninger. Bitcoin-futureskontrakter hos CME er regulert av Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Dette gir en viss grad av tillit og ty til institusjonelle investorer, som utgjør flertallet av handelsmenn i slike kontrakter.

  • Enkelhet: Bitcoin-futures forenkler også prosessen med å investere i Bitcoin. Du trenger ikke lage en Bitcoin-lommebok eller sette penger i depotløsninger for lagring og sikkerhet mens du handler fordi det ikke er noen Bitcoin-utveksling. En ekstra fordel med kontantoppgjorte kontrakter er å eliminere risikoen for fysisk eierskap av en volatil eiendel.
  • Tryggere enn å eie krypto: Bitcoin-futureskontrakter er relativt tryggere for å boltre seg i Bitcoin uten å bli brent fordi futureskontrakter har posisjoner og prisgrenser som gjør at du kan begrense risikoeksponeringen din til aktivaklassen.
  • Posisjonsgrenser: Posisjonsgrensene varierer mellom børser. For eksempel tillater CME maksimalt 4 000 terminkontrakter for første måned for Bitcoin og Micro Bitcoin og 8 000 for Ether og Micro Ether. Binance, verdens største kryptovalutabørs etter handelsvolum, har en posisjonsgrensejusteringsfunksjon som muliggjør manuell rekonfigurering av grenser basert på tidligere handelshistorikk og marginbeløp.

Jo lenger ut terminkontraktens utløpsdato er, jo høyere vil vanligvis kontovedlikeholdsbeløpet være.

Hva du bør vurdere når du handler med futures på kryptovaluta

Antallet arenaer som tilbyr handel med kryptovaluta-futures vokser, det samme gjelder antall deltakere og handelsvolum sammenlignet med andre varer. Cryptocurrency futures trading har sitt eget sett med særegenheter.

Handelsvolum

Handelsvolumer i kryptovalutafutures kan etterligne de til spotmarkedsmotparten. Prissvingninger kan også være høye, spesielt under ustabile strekninger når det gjelder pris. I disse tider kan kryptovalutafutures se ut til å følge spotmarkedspriser eller handle til en betydelig premie eller rabatt i forhold til spotpriser.

Dette betyr at Bitcoin-futures kanskje ikke gir tilstrekkelig beskyttelse mot volatiliteten i det underliggende futuresmarkedet. SEC advarte investorer om fallgruvene ved å handle kryptovalutafutures i juni 2021. “Investorer bør blant annet forstå at Bitcoin, inkludert å få eksponering gjennom Bitcoin-futuresmarkedet, er en svært spekulativ investering.”

De fleste børser er uregulerte

Bortsett fra utvalgte handelssteder, for eksempel CME, skjer handel med kryptovaluta-futures hovedsakelig på børser utenfor reguleringsområdet. Blant verdens største plattformer for Bitcoin-futures er det kun CME som er regulert av CFTC. Binance har nylig åpnet amerikanske datterselskaper, men dets amerikanske tilbud er begrenset.

Futures-alternativer for kryptovaluta

Alternativer for kryptovaluta er en relativt ny utvikling. CME introduserte handel med Bitcoin-opsjoner i januar 2020 og Ether-futuresopsjoner i september 2022.

Kryptovalutaopsjoner fungerer som standard opsjonskontrakter fordi de er en rett, ikke en forpliktelse, til å kjøpe kryptovaluta til en fastsatt pris på en fremtidig dato. Eiendelen er representert av cryptocurrency-futures-kontrakter handlet på CME, med en enkelt opsjonskontrakt tilsvarende en enkelt futureskontrakt bestående av 5 BTC eller 50 ETH. Opsjonskontrakter for seks måneder på rad er tilgjengelige om gangen hos CME. De utløper månedlig på fastsatte datoer, med ytterligere to desemberkontraktmåneder.

Traders kan kjøpe kjøpsopsjoner hvis de tror prisen på Bitcoin vil gå opp. Alternativt er en salgsopsjon en bearish innsats på at kryptovalutaens pris vil synke. Gevinsten og tapene i begge tilfeller er forskjellige. I en kjøpsopsjon kan gevinsten være ubegrenset (fordi prisen kan gå opp i det uendelige), mens tapene er begrenset til premien betalt for kontrakten. I en salgsopsjon kan tapene være ubegrensede (fordi prisen kan gå ned til null), mens gevinsten er begrenset til premien betalt for opsjonskontrakten.

Bitcoins prisvolatilitet gjør det til en risikabel ressurs for opsjonshandel. Den impliserte volatiliteten til opsjonskontrakter er høy, noe som betyr at prisen på et enkelt Bitcoin-opsjon også er høy. Høye priser kan forstørre traderetap.

Hvor kan jeg shorte en krypto i USA?

Du kan shorte Bitcoin og Ether på Chicago Mercantile Exchange eller kryptovalutabørser autorisert i USA

Er Crypto Futures lovlig i USA?

Cryptocurrency-futures er lovlige i USA og kan handles på autoriserte kryptovalutabørser eller CME ved å bruke spesifikke meglere. Du kan handle futuresalternativer for kryptovaluta med meglere som Interactive Brokers, Edge Clear, Ironbeam eller TradeStation.

Hva er Futures Expiration i Crypto?

Bitcoin- og Ether-futures utløper den siste fredagen i måneden klokken 16:00 London-tid.

Bunnlinjen

Kryptovalutafutures er kontrakter basert på underliggende kryptovalutapriser som gir tradere tilgang til prissvingninger uten å ta kryptovaluta i besittelse. Disse futures reduserer risikoen for å kjøpe faktisk kryptovaluta fordi du kjøper og selger spill på det du tror prisene deres kommer til å gjøre.

Kommentarene, meningene og analysene som er uttrykt på Investopedia er til informasjonsformål på nettet. Les vår garanti- og ansvarsfraskrivelse for mer informasjon. Per datoen denne artikkelen ble skrevet, eier ikke forfatteren kryptovaluta.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *