Bitcoin-skatter i 2024: Regler og hva du bør vite


Bitcoin er skattepliktig hvis du selger den med fortjeneste, bruker den til å betale for en tjeneste eller tjener den som inntekt. Du rapporterer transaksjonene dine i amerikanske dollar, noe som vanligvis betyr å konvertere verdien av din Bitcoin til dollar når du kjøper, selger, miner, tjener eller bruker den

Her er hvordan Bitcoin-skatter fungerer.

1. Når din Bitcoin beskattes avhenger av hvordan du fikk den

Hvis du selger Bitcoin for en fortjeneste, blir du skattlagt på differansen mellom kjøpesummen din og inntektene fra salget. Merk at dette ikke bare betyr å selge Bitcoin for kontanter; det inkluderer også å bytte Bitcoin direkte mot en annen kryptovaluta, og bruke Bitcoin til å betale for varer eller tjenester.

Men nøyaktig hvordan Bitcoin-skatter beregnes avhenger av dine spesifikke omstendigheter. Slik koker det:

  • Hvis du kjøpte Bitcoin fra gruvedrift eller som betaling for varer eller tjenester, er denne verdien skattepliktig umiddelbart, som arbeidsinntekt. Du venter ikke med å selge, handle eller bruke den før du slår deg opp med skattemyndighetene.

  • Hvis du kastet eller brukte Bitcoin ved å innløse det på en Utveksling, kjøpe varer og tjenester eller bytte den for en annen kryptovaluta, vil du skylde skatt hvis den realiserte verdien er større enn prisen du kjøpte kryptoen til. Du kan ha en kapitalgevinst som er skattepliktig til enten kortsiktige eller langsiktige priser.

Brian Harris, skatteadvokat i Fogarty Mueller Harris, PLLC i Tampa, Florida, sier at kjøp og salg av krypto som Bitcoin skaper noen av de samme skattekonsekvensene som mer tradisjonelle eiendeler, for eksempel eiendom eller aksjer.

“Verdien … går opp og ned, og hvis du selger eller bytter eiendommen, har du gevinst eller tap, avhengig av hvordan verdien har beveget seg,” sier Harris.

Annonse

NerdWallet-vurdering

4.9

/5
NerdWallet-vurdering

5.0

/5
NerdWallet-vurdering

5.0

/5

Gebyrer

$0

per online aksjehandel

Gebyrer

$0

per handel for online amerikanske aksjer og ETFer

Gebyrer

$0,005

Per aksje; så lavt som $0,0005 med volumrabatter

Forfremmelse

Ingen

ingen kampanje tilgjengelig for øyeblikket

Forfremmelse

Ingen

ingen kampanje tilgjengelig for øyeblikket

Forfremmelse

Eksklusiv!

Bosatt i USA åpner en ny IBKR Pro individuell eller felles konto mottar 0,25 % rentereduksjon på marginlån. Nivåer gjelder.

2. To faktorer bestemmer din Bitcoin-skattesats

Hvis du betaler skatt på overskuddet du har tjent kjøpe og selger Bitcoin, avhenger prisen din av:

  1. Hvor lenge du eide den før du solgte den. Hvis du eide Bitcoin i ett år eller mindre før du solgte den, vil du møte høyere priser – mellom 10 % og 37 %. Hvis du eide Bitcoin i mer enn ett år, vil prisene dine være mellom 0 % og 20 %.

  2. Din totale inntekt for året. De høyeste skattesatsene gjelder for de med størst inntekt.

3. Skattemyndighetene har papirene du trenger

Byrden forblir stort sett på enkeltpersoner for å holde oversikt over gevinster og tap. Som en påminnelse har skattemyndighetene lagt til et spørsmål til selvangivelsesskjemaer der de spør inngiverne om deres kryptoaktivitet

I år lyder spørsmålet: «Har du når som helst i løpet av 2023: (a) mottatt (som belønning, pris eller betaling for eiendom eller tjenester); eller (b) selge, bytte eller på annen måte avhende en digital eiendel (eller en økonomisk interesse i en digital eiendel)?”

Skattemyndighetene bemerker at når du svarer på dette spørsmålet, kan du krysse av for “nei” hvis din bare transaksjoner innebar å kjøpe digital valuta med ekte valuta, og du hadde ingen andre digitale valutatransaksjoner for året.

For eksempel, hvis alt du gjorde i 2023 var å kjøpe Bitcoin med amerikanske dollar, og du ikke solgte, sendte eller kjøpte noen varer eller tjenester med den Bitcoinen, trenger du ikke å krysse av “ja” på det spørsmålet.

Men for å være sikker på at du holder deg på rett side av reglene, hold nøye journaler.

  • Du trenger registreringer av den virkelige markedsverdien til din Bitcoin da du gruvede den eller kjøpte den, samt registreringer av dens virkelige markedsverdi når du brukte den eller solgte den.

  • EN Skjema 1099-K kan bli utstedt hvis du utfører mer enn $20 000 i betalinger og 200 transaksjoner i året. Men begge vilkårene må oppfylles, og mange bruker kanskje ikke Bitcoin 200 ganger i løpet av et år. Uansett om du krysser disse terskelene eller ikke, skylder du likevel skatt på eventuelle gevinster.

🤓Nerdete tips

Mens populær skatteprogramvare kan importere aksjehandler fra meglerhus, er denne funksjonen ikke like vanlig med kryptoplattformer. Du trenger kanskje spesiell programvare for kryptoskatt å bygge bro over det gapet. Hvis du bare har noen få dusin handler, kan du registrere handlene dine for hånd.

4. Du kan avskrive Bitcoin-tap

Bitcoin brølte tilbake til livet i slutten av 2023, og nådde deretter et rekordhøyt nivå 5. mars 2024, og toppet $69 000.

Men hvis du taper penger på en investering, har du alternativer. Hvis det er deg, bør du vurdere å deklarere disse tapene på selvangivelsen din og se om du kan redusere skatteplikten – en prosess som kalles skattetap høsting. Prosessen for å trekke fra kapitaltap på Bitcoin eller andre digitale eiendeler er svært lik den som brukes på tap fra aksje- eller obligasjonssalg. Det maksimale beløpet du kan avskrive på ett år er $3000.

Imidlertid er det en stor forskjell mellom Bitcoin-tap og aksjetap: Kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, er unntatt fra vaske-salg regel. Dette forhindrer tradere i å selge en aksje med tap, kreve skattefradraget, og deretter umiddelbart kjøpe tilbake den samme aksjen.

Med Bitcoin kan tradere selge for et tap for å kreve skattelettelsen, men umiddelbart kjøpe den tilbake. Men med gjeninnføringen av Lummis-Gillibrand Responsible Financial Innovation Act i 2023, er det mulig at dette smutthullet i kryptovaskesalget potensielt kan lukkes i nær fremtid

Spor økonomien din på ett sted

Kom i gang ved å registrere deg og koble til en konto.

5. Unnlatelse av å rapportere Bitcoin kan være kostbart

Personvern er et fremtredende trekk ved mange kryptovalutaer, men det betyr ikke at kryptohandlere er pakket inn i et usynlighetsskjold. Skattemyndighetene bruker flere metoder for å holde oversikt over bransjen. For eksempel har den fått informasjon om titusenvis av brukere av populære kryptobørser ved å utstede stevninger til selskapene som driver dem.

Selv om det å ikke betale skatt på gevinstene dine kan være en ærlig feil, ikke forvent at skattemyndighetene synes synd.

Harris sier at IRS kanskje ikke har ressursene til å komme etter hver person som ikke klarer å avsløre kryptovalutatransaksjoner. Men “det betyr ikke at folk ikke skal rapportere disse transaksjonene fordi de ikke tror skattemyndighetene kommer til å finne ut om det,” sier han.

Hvis du “uforsiktig, hensynsløst eller med vilje” ignorerer skatteregler eller forskrifter, som inkluderer rapportering av gevinster og tap på Bitcoin-handler, vil du møte bøter i tillegg til skatt. Hvis du ikke betaler straffen i tide, vil du bli belastet med renter. Å bli tatt for å underrapportere investeringsinntekter har andre potensielle ulemper, for eksempel å øke sjansene for at du står overfor en full-on revidere.

Hvis du betaler skatt og innser at du ikke har penger til å betale det du skylder, kan du søke om en tilbakebetalingsplan hos skattemyndighetene. Du betaler renter, men du vil unngå straffen som følger med underrapportering av inntekt, innlevering av skatt for sent eller ikke innlevering av skatt i det hele tatt.

Ofte stilte spørsmål

Et alternativ er å holde Bitcoin i mer enn et år før du selger. Fordi kortsiktig kapitalgevinstskatt er høyere, betaler du høyere skatt hvis du selger og realiserer en gevinst innen et år.

Hvis du selger Bitcoin for mindre enn du kjøpte den for, kan tapsbeløpet oppveie fortjenesten fra andre salg.

Ja. Du skylder fortsatt skatt på kryptoen du handlet. Den virkelige markedsverdien på handelstidspunktet bestemmer den skattepliktige verdien.

Du skylder skatt på et hvilket som helst beløp av fortjeneste eller inntekt, til og med $1. Crypto-børser er pålagt å rapportere inntekter på mer enn $600, men du må fortsatt betale skatt på mindre beløp.

Hvis du kjøper Bitcoin, er det ingenting å rapportere før du selger.

Hvis du tjente krypto gjennom staking, en hard gaffel, en airdrop eller via en annen metode enn å kjøpe den, må du sannsynligvis rapportere det, selv om du ikke har solgt det.

Forfatteren Andy Rosen eide Bitcoin på publiseringstidspunktet.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *