Bitcoin-halvering setter fokus på kryptoutdanningsinitiativer


I løpet av de siste par månedene har kryptoverdenen vrimlet av forventninger til den kommende Bitcoin-halveringsbegivenheten.

Dette sentrale øyeblikket, som forventes å inntreffe 20. april (basert på UTC-tidsstandarden), vil nok en gang halvere belønningen for utvinning av nye Bitcoin-blokker, og ytterligere redusere tilgangen på verdens første og største kryptovaluta, Bitcoin (BTC).

Mens mange investorer og handelsmenn spekulerer i potensielle prisimplikasjoner, flytter en voksende bevegelse i bransjen dette fokuset mot utdanning og adopsjon.

Enten gjennom nettkurs, podcaster, workshops eller gode gammeldagse bøker, ser det ut til at presset for økt Bitcoin-utdanning er drevet av en felles tro på at forståelse avler tillit.

Det er en rekke initiativer ledet av bedrifter, enkeltpersoner og utdanningsinstitusjoner som fremmer en dypere forståelse av Bitcoin og det digitale aktivaøkosystemet som helhet.

Binance Academy

Binance Academy er den offisielle utdanningsplattformen som tilbys av kryptovalutabørsen Binance. Det gir en rekke ressurser for å fremme forståelsen av Bitcoin og tilhørende teknologier. For eksempel kan de nye til verdens banebrytende kryptovaluta registrere seg for det gratis “Bitcoin Basics”-kurset, som tilbyr en strukturert introduksjon som dekker eiendelens historie, underliggende blockchain-teknologi, gruveprosesser, lommebøker og mer.

Binance Academy har utarbeidet flere dyptgående forklarende artikler for å hjelpe samfunnet med å forstå betydningen av dette forsyningsendre fenomenet. Brikkene fordyper seg i mekanikken til halveringer, deres innvirkning på Bitcoins utstedelsesrate og historiske priseffekter rundt tidligere hendelser.

For tradere som ønsker å analysere Bitcoins markedsbevegelser, tilbyr plattformen målrettet teknisk analyseinnhold. En dedikert serie utforsker kartteknikker, indikatorer og andre strategier som er spesifikt brukt på Bitcoin-handel og prisprognoser. Som komplement til dette er et bredt utvalg av videoopplæringer og artikler som pakker ut ulike konsepter som lommebøker, gafler, gruvedrift og mer.

Til slutt opprettholder Binance Academy også en levende ordliste med Bitcoin-relatert terminologi for å sikre at nøkkelkonsepter er lett tilgjengelige. Gjennom denne multiformattilnærmingen som spenner over kurs, artikler, videoer og referanseverktøy, streber plattformen etter å heve Bitcoin-kunnskapen på tvers av ferdighetsnivåer.

Jameson Lopp — Lopp.net

Kjent cypherpunk, programvareingeniør, spaltist og Bitcoin-forkjemper Jameson Lopp har opprettet et omfattende depot av Bitcoin-relaterte ressurser på sin personlige nettside, Lopp.net, med sikte på å fremme utdanning og forståelse av den banebrytende kryptovalutaen.

Et av de fremtredende tilbudene på Lopps nettsted er hans kuraterte “Bitcoin Resources”-side, som samler en enorm samling av lenker og materialer som dekker alt fra Bitcoins grunnleggende (inkludert halvering) og kodebasen til utviklerverktøy, forskningsartikler og utdanningskurs.

Kilde: Jameson Lopp

Som komplement til dette er Lopps artikkelkiste, der han jevnlig publiserer stykker som pakker ut komplekse Bitcoin-konsepter og analyserer bransjeutviklingen samtidig som han deler sin ekspertise som en erfaren cypherpunk. Innleggene tar for seg intrikate emner som Bitcoin-personvern, beste praksis for selvforvaring og filosofien bak teknologiens desentraliserte etos.

For de som søker en mer strukturert læringsopplevelse, er Lopps nettsted også vert for omfattende videoopptak, som lar seerne få innsikt i Bitcoins tekniske operasjoner fra mange av bransjens fremste lærere.

Coinbase Learn

I likhet med Binance har kryptobørsen Coinbase anerkjent viktigheten av utdanning for å drive mainstream-adopsjon. For dette formål har selskapet dedikert “Lær”-delen på nettsiden sin til å være vert for et vell av ressurser som imøtekommer publikum på tvers av kryptokunnskapsspekteret.

For de som nettopp har begynt reisen, gir kategorien “grunnleggende kryptografikk” grunnleggende kunnskap gjennom nybegynnervennlige artikler som forklarer konsepter knyttet til Bitcoin, kryptovalutaer og blokkjedeteknologi. Det finnes også praktiske veiledninger for å sette opp lommebøker og sikker sending og mottak av digitale eiendeler.

Etter hvert som brukerne går videre på læringsstiene, dekkes mer avanserte emner, inkludert dyptgående forklaringer om store begivenheter som Bitcoins tilbakevendende halveringshendelser. Underseksjonen “Utforsk” lar nysgjerrige elever dykke dypere inn i nye trender, brukstilfeller og innovative kryptoapplikasjoner.

For å erkjenne viktigheten av å holde seg oppdatert, er det en seksjon for markedsoppdateringer der brukere kan finne de siste nyhetene, analyser og ekspertinnsikt i markedsbevegelser.

MIT Bitcoin Club

Lansert av en av de mest prestisjefylte institusjonene i verden, er MITs BTC-utdanningsprogram designet for å være helhetlig i sitt syn. Den dekker en rekke emner, alt fra grunnlaget for Bitcoin-nettverket til mer avanserte konsepter som å lage desentraliserte applikasjoner på toppen av Bitcoin-økosystemet og design av maskinvare-lommebøker.

Startside for MIT Bitcoin Clubs utdanningsressurser. Kilde: MIT

I tillegg er det også et gratis arkiv med noen av MITs egne kryptovalutaforskning og akademiske artikler, som gir leserne en teknisk forståelse av eksperimentelle ideer som gjennomsyrer Bitcoin og blockchain-økosystemet.

I tillegg til disse gratis tilbudene, er det også muligheten til å ta online klasser, hvis emner inkluderer kryptovalutateknikk og design, delte offentlige hovedbøker og blockchain-entreprenørskap, blant andre.

BitDegree

BitDegree er en nettbasert utdanningsplattform som tar sikte på å forenkle og demokratisere tilgangen til Web3-sektoren.

Et av BitDegrees flaggskiptilbud er Web3 Missions-programmet. Initiativet lar elever tjene verdifulle kryptobelønninger og NFT-sertifikater (nonfungible token) ved å fullføre ulike omfattende eksamener.

De dekker et bredt spekter av emner, fra fundamentale blokkjeder til nye trender (som den nevnte Bitcoin-halveringen) og kommende innovative applikasjoner innenfor det desentraliserte webøkosystemet. Ved å stimulere til kunnskapsinnhenting, har BitDegree som mål å fremme et mer utdannet, bemyndiget kryptosamfunn.

I tillegg er plattformen vert for ulike kampanjer i samarbeid med etablerte Web3-prosjekter kalt LearnDrops. Disse involverer vanligvis interaktive kurs som introduserer brukere til spesifikke kryptoplattformer, protokoller eller tjenester. Etter at de er fullført, blir elevene belønnet med prosjektets opprinnelige tokens, NFT-er eller andre insentiver. Bemerkelsesverdige tidligere samarbeid inkluderer prosjekter som FIO-protokollen, Ledger og PrimeXBT.

Videre tilbyr BitDegree ressurser som spenner over grunnleggende kryptovaluta, markedsnyheter, praktiske opplæringsprogrammer og analyser.

Cointelegraph Lær

Cointelegraphs egen Learn-seksjon inneholder en rekke pedagogiske ressurser for nykommere og veteraner fra kryptovalutaindustrien.

Disse inkluderer “how-to”-guider for ting som å sette opp en lommebok, innsats, komme inn i desentralisert finans og handle Bitcoin-alternativer, for å nevne noen.

Cointelegraph Learn har også en “Forklart”-del som beskriver komplekse konsepter i blokkjede- og kryptovalutaindustrien for å gjøre dem mer tilgjengelige og forståelige for et bredere publikum.

Kryptoordlisten forklarer også mylderet av unike termer som brukes hver dag i kryptovalutaindustrien.

Cointelegraphs kryptoordliste. Kilde: Cointelegraph

Kort sagt, det har aldri vært flere ressurser for kryptoentusiaster, handelsmenn eller til og med kryptonysgjerrige for å lære mer om digital valuta. Etter hvert som hendelser som Bitcoin-halveringen får økende offentlig oppmerksomhet, vil etterspørselen etter kunnskap om verdens mest sentrale kryptovaluta også øke.