Beste Bitcoin- eller krypto-lommebøker


Akkurat som en vanlig lommebok, kan det hende du trenger en kryptovaluta-lommebok for å holde og beskytte din Bitcoin og andre typer kryptovaluta. Mens en kryptobørs kan tilby en grunnleggende lommebok, gir en spesialisert kryptolommebok ekstra sikkerhet til beholdningene dine, noe som reduserer sjansene for at de kan bli stjålet.

Her er noen av de beste krypto-lommebøkene og det grunnleggende å vite om hvordan de fungerer.

Beste Bitcoin- eller krypto-lommebøker

De mest populære digitale kryptolommebøkene inkluderer følgende:

 • Exodus Bitcoin & Crypto Wallet
 • Trezor T
 • Mycelium Bitcoin lommebok
 • Ledger Nano X
 • Kant
 • Wasabi lommebok

Hva er en kryptolommebok og hva gjør den?

Som en fysisk lommebok kan en digital lommebok holde valutaen din, i dette tilfellet kryptovaluta. Og siden din digitale valuta ikke eksisterer annet enn i det desentraliserte elektroniske nettverket som administrerer og sporer det, må den digitale lommeboken din kunne samhandle med det nettverket.

Mens eksperter bruker begrepet “lommebok” for å beskrive hva som sikrer kryptoaktivaene dine, kan det være mer nøyaktig å tenke på det som en (sterkt befestet) adresse som pengene dine er ført til. Så i en kryptos distribuerte hovedbok – som en langvarig kvittering for alle transaksjoner i valutaen – sier en lommebok “enhver eiendel som er rettet til denne adressen tilhører eieren av denne lommeboken.”

I en generell forstand kunne du ikke ha kryptomynter uten en lommebok. Det er rett og slett ikke noe sted å legge pengene dine. Så selv børser som Coinbase og betalingsapper som CashApp og PayPal gir en grunnleggende lommebok for transaksjoner, selv om den ikke oppfyller behovene til tunge brukere.

Og det er forskjeller mellom å investere i krypto, hvor børsen beveger seg og holder eiendelen, og faktisk transaksjoner i en kryptovaluta, der en lommebok er nødvendig for å sende og motta penger. I førstnevnte forblir ansvaret for å vedlikeholde eiendelen hos depotmottakeren, mens en spesialisert lommebok gir sluttbrukeren muligheten – og ansvaret – til å beskytte eiendelen.

Fordeler med kryptolommebøker

En digital lommebok gir deg et sted å samle inn betalinger og fungerer som et sted å lagre betalingsnøklene dine slik at du kan sende kryptomynter til andre. I denne første henseende ligner den på andre digitale lommebøker som CashApp, PayPal eller Venmo, som du kanskje allerede bruker for vanlig valuta.

En spesialisert lommebok lar brukere ta mynter i besittelse selv. Slik sett kan det å holde en lommebok på en børs sammenlignes med å holde pengene dine i en bank, mens det å ha din egen spesialiserte lommebok vil være som å låse valutaen din i din egen besittelse.

Det som skiller de spesialiserte betalingslommebøkene oppført ovenfor fra de mer grunnleggende er et høyere sikkerhetsnivå og andre funksjoner som appellerer til brukere med større krav (eller frykt). Disse lommebøkene er ikke kontrollert av en tredjepart og er derfor ikke utsatt for de samme storskala truslene, for eksempel massehacking og bedragerske forvaltere som forsvinner med sine klienters eiendeler.

Dette oppsettet betyr at du – og du alene – kan være ansvarlig for å opprettholde beholdningen din. Mange ser dette som en fordelaktig funksjon, siden du ikke trenger å stole på en tredjepart for varetekt.

Ulemper med kryptolommebøker

Men mangelen på en tredjepart er en kniv som skjærer begge veier, i alle fall når det gjelder tilgjengelighet.

Igjen, lommebok-metaforen er nyttig, i det minste delvis: Hvis du dropper den virkelige lommeboken, kan pengene rett og slett forsvinne, kanskje på grunn av en tyv. Når det gjelder en kryptolommebok, kan du miste selve lommeboken, som kan være en fysisk gjenstand, eller du kan miste passordet til lommeboken, noe som gjør at ditt eierskap til den lagrede valutaen er uklart. Uansett kan du til slutt miste kryptoen din.

Hvis du bruker en maskinvarelommebok, kan den være gjenstand for fysiske problemer, for eksempel forringelse eller potensielt ødeleggelse eller uvirksomhet av enheten på andre måter.

En kryptolommebok, avhengig av hvilken type, kan skape ytterligere problemer, i form av friksjon, med å faktisk bruke kryptovalutaen din. Noen lommebøker er kanskje ikke i stand til å handle med visse typer mynter, mens andre kan være bokstavelig talt offline – noe som gjør mynter nesten ugjennomtrengelige for elektronisk tyveri, men også ubrukelige som byttemiddel, selv om de senere kan flyttes til en lommebok for bruk .

Noen lommebøker, for eksempel mobillommebøker, er bedre for faktiske betalinger mens du er på farten, mens andre, som stasjonære lommebøker, er desidert mindre mottakelige for å betale for varer når du er ute.

Og til slutt er det spørsmålet om bekvemmelighet når det kommer til betalinger. Alt som hindrer betalingsprosessen utover å sveipe eller trykke på et kredittkort kan gjøre en lommebok mindre nyttig.

Hvilke typer kryptolommebøker er tilgjengelige?

Grovt sett kommer kryptolommebøker i to brede kategorier: maskinvarelommebøker, eller kalde lommebøker, og programvarelommebøker, eller varme lommebøker.

Maskinvare lommebøker

EN maskinvare lommebok er en lommebok som er avhengig av en fysisk enhet for å sikre kryptovalutaen din. I fysisk forstand er det nærmere en ekte lommebok, og ser omtrent ut som en USB-minnepinne. Den inneholder kryptovaluta-nøklene dine som lar deg handle i valutaen, effektivt for å eie den.

Hovedfordelen med denne lommeboken er at den ikke er koblet til, eller snarere kan kobles fra, internett. Så uten tilkobling blir myntene dine ikke lett utsatt for elektronisk tyveri. Men de er fortsatt sårbare – for tap av lommeboken, for fysisk tyveri og tap av passord. Når du trenger å flytte penger, kan du koble lommeboken til datamaskinen din og handle.

Så en maskinvarelommebok er designet for oppbevaring og mindre for transaksjoner, og derfor kalles den en kald lommebok. Populære produsenter av maskinvarelommebøker inkluderer Trezor T og Ledger Nano X.

Programvare lommebøker

I kontrast, a programvare lommebok er avhengig av programvare for å sikre kryptovalutaen din. Programvarelommebøker er generelt mindre sikre enn maskinvarelommebøker, fordi de er koblet til internett. Men de er også ment for å brukes, ettersom du betaler for ting, så de kalles hot wallets. Som du ville gjort for en fysisk lommebok, vil du kanskje bare ha med deg det du har tenkt å bruke.

Hot wallets kommer i noen få varianter avhengig av hvordan du bruker dem:

 • Desktop lommebøker. Med en stasjonær lommebok laster du ned programvare som administrerer kryptobeholdningen din fra datamaskinen din. Det er en rimelig balanse mellom sikkerhet og bekvemmelighet, fordi du kan bruke penger fra lommeboken din, men også ta den frakoblet når den ikke er i bruk, og holde lommeboken utilgjengelig for potensielle tyver.
 • Web lommebøker. En nettlommebok er i utgangspunktet en nettleserplugin som kobles til blokkjeden for å fullføre en transaksjon. Du kan raskt slå av og på for å foreta en transaksjon, men internettforbindelsen gjør den mindre sikker enn en kald lommebok.
 • Mobile lommebøker. En mobillommebok er en god betalingsløsning hvis du bruker mobilenheten din, vanligvis Android eller iOS, for å betale noen.

I noen tilfeller lager programvareleverandører flere typer hot wallets, slik at du kan ha én løsning på tvers av flere enheter. Topp varme lommebøker tilbyr også integrasjon med store maskinvare lommebøker som Trezor og Ledger, så vurder å bruke lommebøker som fungerer godt sammen for enkelhets skyld.

Populære hot wallets inkluderer Exodus Bitcoin & Crypto Wallet (tilgjengelig på stasjonær og mobil), Mycelium Bitcoin Wallet (mobil), Edge (mobil) og Wasabi Wallet (desktop).

Andre ting å vurdere

I tillegg til typen lommebok og den spesielle lommeboken du velger, bør du vurdere noen andre faktorer i avgjørelsen din.

 • Dine behov: Hva trenger du i en lommebok? Vil du handle regelmessig eller bare holde kryptovalutaen din? Vanlige transaksjoner er bedre for en varm lommebok, mens langsiktige kjøp-og-hold-investorer sannsynligvis vil finne en kald lommebok mye mer nyttig. Eller du foretrekker kanskje å oppbevare det meste av oppbevaringen din trygt i en kald lommebok, mens du bruker litt penger via varm lommebok.
 • Koste: Maskinvarelommebøker vil vanligvis koste deg en forhåndsbetaling mellom $60 og $120. Programvarelommebøker er gratis å laste ned, men koster et variabelt gebyr per transaksjon.
 • Støtte for spesifikke valutaer: Du vil være sikker på at lommeboken din støtter den spesifikke kryptovalutaen du handler i. Visst, Bitcoin er en standard, men kanskje den 500. mest populære digitale valutaen du er interessert i ikke støttes. Sørg for å sjekke.
 • Bekvemmelighet: Hvis du bruker en lommebok regelmessig – varm eller ikke – vil du være sikker på at du kan bruke den enkelt og til det tiltenkte formålet. Ellers er det liten vits.
 • Funksjonssett: Dobbeltsjekk en potensiell lommebok for å sikre at den har andre funksjoner du trenger, selv utover bare spesifikke valutaer. Integrerer programvarelommeboken din for eksempel godt med en maskinvarelommebok du vil bruke?

Som ethvert produkt vil du sørge for at det oppfyller dine behov. Det kan være den beste lommeboken i verden, men hvis den ikke har funksjonene du trenger, er den ikke den beste for deg.

Bunnlinjen

Verden av kryptovaluta og Bitcoin er ny og vill. Når du leter etter en digital lommebok, sørg for at du er klar over hva du vil ha. Med potensielt mye penger på spill, vil du føle deg trygg på hvilken løsning du enn velger, og enda viktigere må den møte dine behov.

Redaksjonell ansvarsfraskrivelse: Alle investorer anbefales å utføre sin egen uavhengige undersøkelse av investeringsstrategier før de tar en investeringsbeslutning. I tillegg informeres investorer om at tidligere investeringsproduktytelse ikke er noen garanti for fremtidig prisstigning.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *