5 måter å “utbetale” dine BTC-beholdninger

“Hvordan selger du Bitcoin?” er et av de første spørsmålene som dukker opp når folk blir interessert i å kjøpe kryptovaluta, siden det å få ut pengene dine er like viktig som å investere.

Å selge Bitcoin (BTC) kan ligne på å kjøpe Bitcoin, bortsett fra i en noe omvendt prosess. For å selge BTC må du først ha BTC for hånden i lommeboken.

Å kjøpe Bitcoin er mulig via en rekke ruter. Når du er klar til å selge deler av eller hele din Bitcoin, kan du gjøre det gjennom en rekke veier, inkludert en online kryptovalutautveksling, direkte peer-to-peer (P2P) transaksjoner online eller på stedet, og gjennom en Bitcoin ATM .

Utveksling av kryptovaluta

Til tross for flere ulemper, er børser en one-stop-løsning når det kommer til handel med Bitcoin. Når det gjelder salg av kryptovaluta, fungerer børser som en mellommann, og holder selgers og kjøperes midler.

For å bruke en kryptobørs må du sette opp en konto med plattformen du velger. Mange anerkjente børser krever identitetsbekreftelse. Det er nødvendig å koble til en bankkonto for å ta ut kontanter. Vær imidlertid oppmerksom på utvekslingsbegrensninger basert på ditt land. Noen børser forbyr deltakelse fra visse regioner.

Når du har en konto på en børs og har overført din Bitcoin til den børsen (eller hvis du allerede har en konto med Bitcoin på den), legg inn en salgsordre, og oppgi hvilken type valuta du ønsker å handle, beløpet, og din prisantydning per enhet. Utvekslingen vil automatisk fullføre transaksjonen når noen matcher tilbudet ditt. Handel med krypto kan imidlertid være mye mer komplisert enn denne korte beskrivelsen, med flere ordretyper og mer.

For mer om handel, les: Hvordan handle kryptovalutaer: Den ultimate nybegynnerveiledningen

Etter at midlene er kreditert kontoen din, må du ta dem ut til din tilknyttede bankkonto. Dette kan noen ganger ta for mye tid, spesielt hvis børsen har problemer med bankene eller har likviditetsproblemer. Flere måneder før konkursen opplevde Mt. Gox-børsen akkurat dette problemet. Dessuten nekter noen banker rett og slett å behandle transaksjoner med midler innhentet via kryptovalutahandel.

Det er også viktig å være oppmerksom på eventuelle uttaksgebyrer som kan spille inn på din valgte plattform. I tillegg kan børser ha en grense på hvor mye penger du har lov til å ta ut innen en viss periode. Grensen kan øke over tid hvis du forblir lojal mot en bestemt plattform eller hvis du laster opp tilleggsdokumentasjon for å fullføre verifiseringskravene til Know Your Customer (KYC) og Anti-Money Laundering (AML).

Til slutt er det viktig å huske at til tross for at de tilbyr lommeboktjenester, er børser på ingen måte et sikkert, pålitelig sted å lagre pengene dine. De kan bli målrettet av hackere, og det har også vært tilfeller der børser har stengt ned mens eierne deres enten misforvalter brukernes midler eller har stukket av med brukernes penger.

Et annet potensielt alternativ for å selge BTC innebærer å selge til en stablecoin på en børs og deretter trekke disse beholdningene til en personlig lommebok utenfor børsen. Du kan også ganske enkelt beholde disse midlene på børsen, selv om det har sine egne fordeler og ulemper. Det er tilrådelig å ta fullt ansvar for dine egne midler og lagre i en sikker offline lommebok ethvert beløp som ikke umiddelbart er nødvendig. Videre gir uttak til en personlig lommebok utenfor plattformen deg mer kontroll over midlene dine.

En stablecoin er en digital eiendel knyttet til verdien av en underliggende eiendel – vanligvis en fiat-valuta, for eksempel amerikanske dollar. Det finnes en rekke stablecoins som du kan bytte BTC mot.

En annen rundkjøringsmetode for å selge din BTC ved å bruke tjenestene som tilbys av en kryptovalutabørs, er å bruke den via et av de mange kryptofokuserte betalingskortene på markedet.

Det er flere metoder for hvordan slike kort fungerer. Generelt sett veksles brukernes eiendeler til kontanter på salgsstedet, noe som gjør kortene brukbare på steder som aksepterer tradisjonelle betalingskort. Alternativt lar noen kort brukere laste stablecoins på et kryptovennlig kort og ikke være underlagt volatiliteten knyttet til kryptovalutaer.

Direkte handler (person-til-person)

En annen måte å selge Bitcoin på er via en direkte handel med en annen enhet, enten online eller personlig. Det er flere måter å oppnå dette på, enten ved å sette opp et direkte møte for å selge Bitcoin personlig eller ved å utføre transaksjonen online gjennom en spesialisert plattform.

Online P2P-salg

Med online P2P Bitcoin-salg finnes det flere spesialiserte plattformer – og til og med produkter fra anerkjente kryptovalutabørser – for å lette slike transaksjoner. På en eller annen måte gjør disse plattformene det i hovedsak mulig å handle Bitcoin for kontanter, eller omvendt, med en annen part på nettet.

Generelt sett legger Bitcoin-kjøpere ut oppføringer på disse plattformene, og noterer ønsket pris, foretrukne betalingsalternativ osv. Interesserte parter finner så oppføringer de liker og fullfører salget ved å følge instruksjonene fra plattformen.

Disse plattformene involverer vanligvis deponeringsfunksjoner for å gi et sikkerhetsnivå for begge parter og for å sikre aktivaoverføring. Avhengig av betalingsalternativet, kan selgeren av Bitcoin motta en overføring direkte til sin bankkonto eller kort, en bankoverføring eller en avtale om å motta midler til noen av de populære tradisjonelle betalingsplattformene.

Transaksjoner ansikt til ansikt

Å selge Bitcoin P2P på et personlig sted er også en mulig metode. Noen nettplattformer gjør det lettere å selge BTC personlig for kontanter, mens partene også kan velge å møte venner eller familie på egen hånd og selge Bitcoin for kontanter. Å selge Bitcoin personlig krever at du forstår hvordan du sender Bitcoin og jobber med en kryptolommebok, eller plattformen du holder pengene dine på (for eksempel hvis du har pengene dine på en børs).

Bitcoins verdi svinger konstant, så det er viktig å vite prisen på tidspunktet for et personlig salg. De fleste tradere bruker kurser fra fremtredende børser. Alternativt kan tjenester som Cointelegraphs Bitcoin Price Index brukes til å identifisere den siste prisen på kryptoaktivaen.

I noen deler av verden finnes det også fysiske lokasjoner eller butikker der deltakerne kan gå for å bytte Bitcoin mot fysisk valuta, eller bytte fysisk valuta mot Bitcoin.

Det er imidlertid viktig å ta hensyn til at Bitcoin kan handles til forskjellige priser på tvers av børser, og til forskjellige priser i forskjellige regioner globalt. Dette avviket kalles en “premie”. I hovedsak er en Bitcoin-prispremie beløpet som en eiendel handles med over eller under resten av markedet eller en underliggende eiendelspris (når det refereres til andre typer handel, for eksempel futures).

Bitcoin handles vanligvis til relativt høyere priser i Sør-Korea – en markedsstat som har blitt merket “Kimchi-premien.” Coinbase Pro-kryptobørsen har også vært kjent for å ha en Bitcoin-prispremie.

Hvis du organiserer et personlig Bitcoin-salg med en fremmed, enten via en plattform eller på annen måte, er det viktig å utvise forsiktighet. Potensielle farer eksisterer når du handler Bitcoin personlig med fremmede, på samme måte som risikoen som følger med andre personlige økonomiske transaksjoner.

Bitcoin minibanker

Til tross for at de ser ut som tradisjonelle minibanker, er ikke Bitcoin-minibanker minibanker i tradisjonell forstand. I stedet for å koble til brukerens bankkonto, er de koblet til internett for å lette Bitcoin-transaksjoner.

På det enkleste lar Bitcoin-minibanker deg skanne en QR-kode for lommeboken og deretter selge BTC for kontanter. Bitcoin-minibanker er lokalisert over hele verden, og deres plassering kan enkelt finnes på internett. Imidlertid tar de vanligvis høye transaksjonsgebyrer sammenlignet med andre metoder. I tillegg tilbyr ikke alle Bitcoin-minibanker både kjøps- og salgsfunksjonalitet, noe som er viktig å huske på når du leter etter en Bitcoin-minibank for å selge BTC.

Noen ganger krever Bitcoin ATM-leverandører at brukerne har en eksisterende konto for å utføre salgsoperasjoner, og registreringsprosessen innebærer ofte mye tid, energi og krefter. For eksempel kan nye brukere trenge å oppgi et telefonnummer for aktivering og varsler, en offentlig utstedt ID, en håndflateskanning og et nåværende bilde tatt av minibankens kamera. Identifikasjonsprosessen varierer avhengig av maskinen og operatøren som kjører den, men en slags identitetsbekreftelse vil alltid være nødvendig hvis du vil selge Bitcoin.

Dessuten må BTC-minibankoperatører justere innstillingene på maskinene sine i samsvar med AML- og KYC-kravene som gjelder i jurisdiksjonen der minibankene deres er plassert. I noen land krever dette en pengesenderlisens, mens gjeldende regelverk i andre land forhindrer at eventuelle Bitcoin-minibanker blir installert.

Etter at identiteten din er bekreftet, får du en QR-kode med en lommebokadresse som du må sende din Bitcoin til. Avhengig av maskinen du bruker, vil du enten få kontanter ut av maskinen umiddelbart, eller du vil motta en innløsningskode og må vente på at transaksjonen skal bekreftes på Bitcoin-blokkjeden. Vanligvis er én bekreftelse nok, men noen ganger kreves det opptil seks bekreftelser før du kan ta ut kontanter.

Uttak av midler

En vanlig måte å flytte Bitcoin til kontanter på er å ta ut pengene til en bankkonto via en bankoverføring eller ACH-overføring etter å ha solgt din BTC på en kryptobørs.

Alternativt kan penger overføres via Single Euro Payments Area, eller SEPA, som betjener overføringene i euro. Det er et system designet for å gjøre internasjonale overføringer mellom medlemmer av EU mer effektive. Noen europeiske kryptovalutabørser aksepterer denne måten å overføre på.

Begge disse systemene er imidlertid langt fra perfekte. Overføringer kan ta lang tid, avhengig av land og hvor mye penger som overføres, og behandlingen kan ta dager. Dessuten kan disse systemene medføre ekstra kostnader.

For eksempel kan noen banker kreve et fast gebyr for en SEPA-betaling, som kan øke avhengig av hvor raskt du vil at overføringen skal skje. Det er også verdt å merke seg at enkelte banker kan se ugunstig ut på å legge til rette for overføringer til og fra kontoer knyttet til kryptovalutaselskaper.

Så hvis du åpner en bankkonto spesifikt for å ta ut penger fra Bitcoin-salg, må du gjøre research og velge den banken som passer best for dine behov.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *