11 blokkjedebetalingsselskaper å vite

I finansverdenen begynte blockchain å markere seg med fremveksten av kryptovaluta, men den har siden forgrenet seg for å lage en rekke globale betalingssystemer med samme teknologi – kjent som blokkjedebetalinger.

Hva er Blockchain-betalinger?

Blockchain-betalinger, eller blokkjedebetalingssystemer, involverer behandling av betaling ved hjelp av blokkjedeteknologi. Med blockchain er betalinger satt til å være rimelige, sikre og behandles raskt, noe som generelt sett letter pengeoverføringen uavhengig av avstanden mellom avsender og mottaker.

I tillegg er blokkjedebetalinger ikke bare begrenset til kryptovalutatransaksjoner, noe som betyr at teknologien kan støtte betalinger fra flere valutaer som amerikanske dollar, kanadiske dollar og mer.

Blockchain betalingsbehandling

Blockchain er en lovende teknologi for betalingsbehandling. Blockchain har vært i stand til å gi underbankede grupper tilgang til penger, lar folk foreta betalinger over landegrensene og bruker smarte kontrakter for å fungere som et middel mot raskere og sikrere betalingsbehandling.

Hvorfor bruke Blockchain Payments?

For mange har blockchain blitt en foretrukket måte å håndtere penger på, mye på grunn av effektiviteten. Kjerneideen med å bruke distribuert reskontroteknologi for finans er å gi avkall på sentraliserte institusjoner, som banker, som lar betaling gjennom en blokkjede være like enkelt som å klikke på “send”. Ingen venteperioder for pengeoverføring eller unødvendige behandlingsgebyrer fra tredjeparter. Blokkjedebaserte kryptovalutaer kan overføres – og registreres for revisjonsformål – øyeblikkelig over hele verden, noe som øker likviditeten og driftshastigheten i markedene.

I tillegg kan blockchains smarte kontraktssystem stoppe betalinger når avtalte vilkår brytes, mens bruken av kryptovalutaer kan lindre det regulatoriske byråkrati som ofte fanger internasjonal betalingsbehandling. Hindrer som daglange venteperioder og høye gebyrer for grenseoverskridende transaksjoner blir lindret med mange kryptobetalingssystemer. American Express tror til og med at blockchain kan løse disse problemene, og “vil støtte innenlandske og grenseoverskridende betalinger i sanntid til lavere kostnader sammenlignet med tradisjonelle tjenester.”

Ta en titt på disse selskapene som bruker blokkjedebetalingsløsninger for å revolusjonere måten vi betaler og overfører penger på.

11 selskaper som bruker blokkjedebetalinger

Plassering: New York, New York

JPMorgan Chases betalingsbehandlingsarm lanserte sin blokkjedegruppe Onyx i 2020 med sikte på å “transformere måten penger, informasjon og eiendeler beveger seg rundt i verden.” Onyx bruker distribuert hovedbok-teknologi for å betjene finansinstitusjoner og fintech-selskaper, og tilbyr blokkjedebaserte løsninger for innenlandske og grenseoverskridende betalinger, sikker utveksling av betalingsrelaterte data og tokenisering av digitale eiendeler.

Plassering: Fullstendig fjernkontroll

En av de mest brukte blockchain-betalingsplattformene, Coinbase lar brukere kjøpe, selge og lagre over 150 kryptovalutaer og konvertere inntektene deres til fiat-valuta. I tillegg inneholder plattformen en rekke verktøy for enkeltpersoner og bedrifter for å utvide sin rekkevidde til kryptosfæren. Bare noen få inkluderer funksjoner for å tjene renter og belønninger på kryptovaluta, lage kryptolommebøker samt opprette og koble til NFT-er.

Plassering: San Jose, California

PayPal, en nettplattform for globale transaksjoner, støtter overføring av Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og Litecoin. Amerikanske brukere kan flytte sin kryptovaluta mellom PayPals plattform og eksterne kryptolommebøker og -børser, samt sende og overføre valutaen sin til andre Paypal-brukere. PayPal tar heller ikke gebyrer for overføring av kryptovaluta til eller innenfor plattformen, og tillater betaling med krypto på millioner av selgersteder.

Plassering: Boston, Massachusetts

Circle Pay blockchain gir mulighet for sikker overføring av penger mellom ulike individer, valutaer og land. Circle Pay-funksjonen er tilgjengelig i over 30 land og i amerikanske dollar, euro og britiske pund. Hver pengeoverføring eller betaling er kryptert på en blokkjede for å sikre en sikker transaksjon. Circle Pay-appen fungerer som en gruppemeldingsapp med en betalingsfunksjonsintegrasjon, så. du kan overføre penger på tvers av landegrensene og på tvers av valuta mellom å sende selfies og memes til vennene dine.

Plassering: San Francisco, California

Ripples blockchain lar brukere sende penger og foreta betalinger over hele verden. Mer enn 175 banker og kommersielle plattformer bruker selskapets RippleNet-plattform for grenseoverskridende betalinger. I 2018 kunngjorde betalingsleverandøren TransferGo at den brukte Ripples RippleNet betalingsplattform for å lansere en remitteringskorridor til India. Med Ripples plattform kan TransferGo nå fremskynde sin globale betalingsbehandling fra dager til noen få minutter. Nylig, Ripple lanserte en Ethereum Virtual Machine, eller EVM, sidekjede for testing, med mål om å bringe Ethereum smarte kontrakter til XRP Ledger. Det er starten på en tre-trinns prosess for å ha en fullt distribuert EVM-sidekjede i 2023.

Plassering: Atlanta, Georgia

Med BitPays plattform kan brukere lagre og bytte kryptovaluta for personlige eller forretningstransaksjoner. Tjenesten tilbyr også global betalingsstøtte, en kryptolommebok i appen og funksjoner for personlig nettsideintegrering. Et av BitPays stiftprodukter, et forhåndsbetalt kryptodebetkort, tillater til og med konvertering av kryptovaluta til kontanter for å bruke på kjøp med cashback.

Plassering: Denver, Colorado

Zcash er en utvekslingsplattform for kryptovaluta som bruker sin egen kryptovaluta (Zcash) for å hjelpe folk med å betale for varer og tjenester. Du kan bruke selskapets krypto til å kjøpe et hus, kjøpe elektronikk eller til og med donere til en ideell organisasjon. Zcash har allerede en bred liste over selskaper som aksepterer kryptovalutaen deres. Bedrifter som aksepterer den digitale valutaen som betaling er i bransjer som klær, nettjenester, medisinsk, restauranter/kaféer og ideelle organisasjoner.

Plassering: San Francisco, California

Veem er en blokkjedestøttet betalingsplattform for små bedrifter for å sende og motta penger i lokal valuta. Selskapets reskontroteknologi sikrer, sporer og avstemmer betalinger, slik at små bedrifter har en transparent historikk over alle inn- og utbetalinger. Veem er i stand til å integrere med regnskapsprogramvare fra Intuit, Oracle og Xero for å synkronisere poster i sanntid, i tillegg til at betalinger kan sendes via e-post i over 100 land.

Plassering: San Francisco, California

Gluwa bruker blockchain for sin grenseløse finansielle plattform. Selskapet kombinerer en betalingsfunksjon med en digital lommebok for å hjelpe brukere med å administrere og enkelt overføre penger til mennesker over hele verden. Gluwa-brukere kan bytte selskapets Gluwacoin for fiat-valuta til en 1:1 fast kurs. Stablecoinen fungerer som en bro mellom krypto- og fiat-verdenen på grunn av dens kompatibilitet med virkelige valutaer.

Plassering: San Francisco, California

Stellars blokkjedebetalingsplattform bekjemper fattigdom ved å koble sammen mennesker og lavkostfinansinstitusjoner. Stellar-nettverket har lavere remitteringskostnader, mobilbanktjenester, sanntidsoppgjør (på to til fem sekunder) og en automatisk valutaveksling. Konsulentgiganten Deloitte bruker Stellar til å teste ut ulike betalingsmåter for bankkunder utenfor Nord-Amerika.

Plassering: Mountain View, California

Abras peer-to-peer-plattform lar brukere overføre digitale valutaer til andre brukere ved hjelp av blockchain. Abra-brukere kan finansiere sine digitale lommebøker med over 50 forskjellige fiat-valutaer eller over 80 forskjellige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Litecoin, Zcash, Augur og Stellar. Innbyggere i Single Euro Payments Area (SEPA), så vel som EU-nasjoner, kan overføre euro eller andre nasjonale valutaer til sine digitale lommebøker på Abra.

More From Author

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *